szerző:
hvg.hu

A politikus bizakodó, szerinte az összegyűjtött szignók száma még ennél is magasabb lehet, mert előfordul, hogy olyan aláírásgyűjtő ívek is érkeznek hozzá, amelyekre nem is számított.

Már legalább 270 ezer aláírást gyűjtött össze a Hadházy Ákos által indított „Ne hagyjuk büntetlenül!” nevű akció annak érdekében, hogy Magyarország csatlakozzon az Európai Ügyészséghez – írja az Index. A politikus bizakodó, szerinte ugyanis alig másfél hónapja gyűjtenek, de a pártok csak bő két hete kezdték el a gyűjtést, ennek ellenére csak az akcióhoz csatlakozott pártoktól 50 ezer aláírást kapott.

A politikus szerint az összegyűjtött aláírások száma ennél több is lehet, mivel többször is előfordult már olyan, hogy valaki civilként szállt be az akcióba, aztán egyszer csak elküldte neki az ívet. A napokban is kapott postán száz aláírást egy kétszáz fős faluból, Zalaszentbalázsról.

A kezdeményezés mellé szinte az egész ellenzék beállt, Hadházy eddig egyedül volt pártjától, az LMP-től nem kapott szignókat, de a párt politikusai korábban többször is kijelentették, hogy támogatják az akciót.

Korábban beszámoltunk róla, hogy több önkormányzat is különös indokkal akadályozza Hadházy akcióját: Szekszárdon az önkormányzat emberei elzavarták az aláírásgyűjtő aktivistákat, feljelentést is tettek és elkezdték lebontani a pultot, a jegyző pedig közterületfoglalási engedélyt követelt tőlük, valamint hogy fizessenek ezért napi 3 000 forintot.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Fekete-Győr: A péntek esti tüntetésen felszólal a letepert momentumos

Fekete-Győr: A péntek esti tüntetésen felszólal a letepert momentumos

Túlórázik és migránsozik a mémgyár

Túlórázik és migránsozik a mémgyár

Ádernek üzentek Strasbourgból: Ne írja alá!

Ádernek üzentek Strasbourgból: Ne írja alá!

Tökéletes karácsony - és a káposzta

Tökéletes karácsony - és a káposzta

Pánikolnak a szupergazdagok, 1000 milliárd dollárnak keresnek búvóhelyet Kínán kívül

Pánikolnak a szupergazdagok, 1000 milliárd dollárnak keresnek búvóhelyet Kínán kívül

Rövidpályás úszó-vb: Hosszú Katinka újabb aranyérmet szerzett

Rövidpályás úszó-vb: Hosszú Katinka újabb aranyérmet szerzett