szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Eltüntették az archívumból a Hír Tv ellenzéki korszakának híreit, ha nem is törölték el teljesen.

Augusztusban, amikor a Hír Tv visszakerült a Fideszhez, megmondták, törölni nem szabad semmit, de a cikkek ajánlójából, az archívum oldalairól el kell tüntetni a G-nap utáni időszakban született bejegyzéseket.

Az Index ezzel kapcsolatban most azt írja, ez már meg is történt, ha ide kattintanak, és legörgetnek az oldal legaljára, az utolsó sorban az augusztus másodikai hír után hirtelen egy 2015. február ötödikei hír következik, szimbolikusan is megjelenítve ezt az űrt. Az ekkor született cikkek nem tűntek el teljesen, ha valaki mondjuk Tiborcz István kétes ügyeire kíváncsi, a Google keresőjében és a Hír Tv saját keresőjében is megtalálja ezeket.

Ugyanakkor a műsorok archívumai is eltűntek, az Elmult8év nevű műsor adásai például már egyáltalán nincsenek fent, a Célpont archívuma sem működik. De a Panaszkönyv honlapja is átalakult, a 2015. februári adás után hirtelen a 2018. augusztusi következik, pedig közben is folyamatosan készültek epizódok. Itt is a linkre kattintva egészen le kell görgetni, és látszik a 2018-ról 2015-re ugrás.

A Hír Tv-vel kapcsolatban a hvg.hu megírta korábban, Medgyesi Miklós feltett egy kérdést Halász Jánosnak, másnap kirúgták. Egészen pontosan egy indokolt, szakmai kérdést mert feltenni a nemzetbiztonsági bizottság üléséről távozó fideszes Halász Jánosnak a Hír Tv egyik riportere, amiben a Magyar Idők Gruevszki-cikkét firtatta, a hvg.hu információi szerint másnap távozott a csatornától. Bár a munkaszerződését közös megegyezéssel szüntették meg, tévés forrásaink szerint emiatt az egy kérdés miatt lett azonnal belső vihar, másnap pedig már be is hívták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
300 milliós támogatást kap 41 magyar dokumentumfilm

300 milliós támogatást kap 41 magyar dokumentumfilm

Fehérorosz elnökválasztás: brutális fölénnyel nyert Lukasenka az előzetes eredmények szerint

Fehérorosz elnökválasztás: brutális fölénnyel nyert Lukasenka az előzetes eredmények szerint

Előválasztást és közös miniszterelnök-jelöltet szeretne a Jobbik

Előválasztást és közös miniszterelnök-jelöltet szeretne a Jobbik