szerző:
hvg.hu

A minisztérium arra nem tért ki, hogy miért polgári lajstromszámmal vették nyilvántartásba.

Közleményben erősítette meg a Honvédelmi Minisztérium azt az információt, melyet először a zoom.hu írt meg: nem is egy, hanem két Dassault Falcon 7X-es luxusrepülőgépet vásárolt a kormány.

Az egyik Falcon 7X-et augusztus elején vásárolta a Magyar Honvédség, elvileg kisebb kötelékek szállítására, de sajtóinformációk szerint repked még egy ugyanilyen gép, amelyet a Légügyi Hatóság polgári gépként vett nyilvántartásba HA-LKX lajstromjellel, a gép tulajdonosa pedig a HM leánycége, a HM Elektronikai, Logisztikai és Vagyonkezelő Zrt.

A Honvédelmi Minisztérium most azt közölte, hogy "politikai hisztériakeltés zajlik a repülőgép-beszerzések kapcsán", a minisztérium ugyanis csak azt hajtja végre, amiről a honvédelmi és rendészeti bizottság előtt is beszámolt, és amire ugyanitt engedélyt is kapott.

A közlemény szerint "a kormány célja mindig is világos volt: ütemezett módon növeljük a honvédség szállítási kapacitását", és ennek megvalósítása részeként

egy újabb repülőgéppel bővült a Magyar Honvédség légi szállítóképessége: egy Dassault Falcon 7X katonai könnyű többcélú szállító repülőgéppel.

A gépről azt írják, egy úgynevezett könnyű kategóriába tartozó, többcélú személyszállító repülőgép, amely további moduláris rendszerek beépítési lehetőségével alkalmassá tehető légi vezetési pont kialakítására és működtetésére, és ilyen képességgel eddig soha nem rendelkezett a haderő.

Ezzel a honvédség légiflottája a nemrégiben beszerzett A319-es csapatszállító repülőgépekkel és a meglévő Falcon repülőgéppel együtt immáron négy korszerű, modern repülőgéppel rendelkezik.

– írták, azt nem részletezve, hogy ha a honvédség gépéről van szó, miért polgári lajstromjellel vették nyilvántartásba.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Az Animal Cannibals újra összehozta a rapszövetkezetet - klippremier

Az Animal Cannibals újra összehozta a rapszövetkezetet - klippremier

A panellakásokat lehet a leggyorsabban eladni

A panellakásokat lehet a leggyorsabban eladni

Egy 15 éves fiú okozta a pánikot az olasz klubban, ahol hat ember meghalt – videó

Egy 15 éves fiú okozta a pánikot az olasz klubban, ahol hat ember meghalt – videó

Bizalmatlansági indítvány érkezett a francia kormány ellen

Bizalmatlansági indítvány érkezett a francia kormány ellen

Palkovics visszaszólt Pokorninak oktatásügyben

Palkovics visszaszólt Pokorninak oktatásügyben

Vírusként terjed a gorombaság

Vírusként terjed a gorombaság