szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Botrány tört ki a szerdai ülésen, az MSZP-s Kunhalmi Ágnes és a fideszes Budai Gyula között pattanásig feszült a helyzet, ütést emlegetnek mindketten. De ki ütött, ha volt ilyen egyáltalán. Videók.

Tüntetéssorozat a túlóratörvény ellen
Évek óta nem látott tüntetési hullámot váltott ki a túlórák növelését célzó, rabszolgatörvényként is emlegetett jogszabály parlamenti elfogadása. Az ellenzék a parlamentben, a diákok az utcákon folytatták a tiltakozást, már-már a 2006-os zavargásokat idéző körülmények között.
Friss cikkek a témában

Az MSZP azt írta a Facebook-oldalán, hogy Kunhalmit fizikai inzultus érte, Budai Gyula elé állt, akadályozta. Kunhalmi az Instagram-oldalán egy kommentben azt írta,

„Be akartam menni a két padsor között a társaimmal Latorcaihoz, de Budai, ahogy szaladtam, elém állt és meglökött, Lázár János nyugtatta Budait, hogy nehogy több történjen a részéről. Amikor érezte, hogy ezt nem kellett volna, egyből azt üvöltötte, hogy én ütöttem meg. Notórius hazudozó.”

Itt az MSZP videója:

Budai Gyula a hvg.hu-val azt közölte, hogy megfogta Kunhalmi kezét, aki el akart menni mellette, hogy elvegye az ülést vezető Latorcai Jánostól a mikrofont. A fideszes képviselő szerint Kunhalmi úgy rántotta ki a kezét, hogy közben orron vágta őt. Kunhalmi azt kiabálta, hogy „maga jött a kezemnek” – állítja Budai.

Itt pedig Budai Gyuláé, azon jól látszik, ahogy Orbán TEK-es testőrei berohannak a terembe:

 

A túlóratörvény elfogadása miatt kirobbant parlamenti botrányról és az azt követő tüntetésekről itt olvashatnak bővebben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szombaton volt az idei nyár legmelegebb napja

Szombaton volt az idei nyár legmelegebb napja

Már több mint ötmillió fertőzött van az Egyesült Államokban

Már több mint ötmillió fertőzött van az Egyesült Államokban

Napos időre számíthat ma, de várható eső

Napos időre számíthat ma, de várható eső