szerző:
hvg.hu

Botrány tört ki a szerdai ülésen, az MSZP-s Kunhalmi Ágnes és a fideszes Budai Gyula között pattanásig feszült a helyzet, ütést emlegetnek mindketten. De ki ütött, ha volt ilyen egyáltalán. Videók.

Tüntetéssorozat a túlóratörvény ellen
Évek óta nem látott tüntetési hullámot váltott ki a túlórák növelését célzó, rabszolgatörvényként is emlegetett jogszabály parlamenti elfogadása. Az ellenzék a parlamentben, a diákok az utcákon folytatták a tiltakozást, már-már a 2006-os zavargásokat idéző körülmények között.
Friss cikkek a témában

Az MSZP azt írta a Facebook-oldalán, hogy Kunhalmit fizikai inzultus érte, Budai Gyula elé állt, akadályozta. Kunhalmi az Instagram-oldalán egy kommentben azt írta,

„Be akartam menni a két padsor között a társaimmal Latorcaihoz, de Budai, ahogy szaladtam, elém állt és meglökött, Lázár János nyugtatta Budait, hogy nehogy több történjen a részéről. Amikor érezte, hogy ezt nem kellett volna, egyből azt üvöltötte, hogy én ütöttem meg. Notórius hazudozó.”

Itt az MSZP videója:

Budai Gyula a hvg.hu-val azt közölte, hogy megfogta Kunhalmi kezét, aki el akart menni mellette, hogy elvegye az ülést vezető Latorcai Jánostól a mikrofont. A fideszes képviselő szerint Kunhalmi úgy rántotta ki a kezét, hogy közben orron vágta őt. Kunhalmi azt kiabálta, hogy „maga jött a kezemnek” – állítja Budai.

Itt pedig Budai Gyuláé, azon jól látszik, ahogy Orbán TEK-es testőrei berohannak a terembe:

 

A túlóratörvény elfogadása miatt kirobbant parlamenti botrányról és az azt követő tüntetésekről itt olvashatnak bővebben.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Egy rasszista kampány nem tesz jót a karriernek

Egy rasszista kampány nem tesz jót a karriernek

Teherhajók gyulladtak ki a Kercsi-szorosnál, halottak is vannak

Teherhajók gyulladtak ki a Kercsi-szorosnál, halottak is vannak

Egyre többen tartoznak a NAV-nak

Egyre többen tartoznak a NAV-nak

"A gerincsérv komoly dolog" – reagált Hadházy Ákos a kikerült MTVA-s videónkra

"A gerincsérv komoly dolog" – reagált Hadházy Ákos a kikerült MTVA-s videónkra

Szigorítaná a letelepedési kötvények kiadását az EU

Szigorítaná a letelepedési kötvények kiadását az EU

Lekerülhetnek a zöld rendszámok a 300 lóerős hibrid autókról

Lekerülhetnek a zöld rendszámok a 300 lóerős hibrid autókról