szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Hadházy Ákos éjfél után nem sokkal felolvashatta végre a tüntetők petícióját – igaz, nem élő adásban, ahogy szerették volna, csak a folyosón, egy operatőr kamerája előtt. Azt nem sikerült megtudni az operatőrtől, hogy mikor mehet le adásban a felvétel.

Az MTVA-székházban lévő 10 képviselő mindenesetre bejelentette: bent éjszakáznak, és ha reggelig nem adják le a felvételt, megpróbálnak eljutni a stúdiókig, hogy beolvassák a petíciót.

A képviselők közül többen is hangsúlyozták: most félre kell tenni a pártérdekeket, az ellenzék pedig azért nyúl ilyen eszközökhöz, mert az utolsó pillanatban van Magyarország, az ellenzéket teljesen kizárták a rendszerből, nincs más eszközük.

Ezután újra kimentek a tömeg elé, ahol Hadházy Ákos azt mondta: akkor fognak győzni, ha kitartóak.

„Nem baj, ha ez nem holnap történik, az sem, ha holnapután, de ha sokan segítenek, akkor győzni fogunk!” – mondta Hadházy, a szavait óriási tapssal és éljenzéssel fogadják.

Szél Bernadett Hadházy után egy viccnek nevezte, hogy ott állnak a köztévé előtt és Facebook-live-val kényszerülnek tudósítani, noha a közvetítés az MTVA dolga lenne.

Hadházy és Szél után még minden képviselő mondott pár szót. Szél angolul, Vadai Ágnes pedig spanyolul is összefoglalta a közvetítésben a történteket. Utolsó mondataikban arra biztatták a székház előtt tüntetőket, hogy nyugodtan menjenek haza, mert holnap is szükség lesz a részvételükre. Aki pedig mégis marad, vigyázzon magára, majd mindenkinek megköszönték a kitartást és a részvételt, és visszamennek a székházba, hogy megtudják, mi lett a sorsa a kamerával felvett követelésnek.

Az ellenzéki képviselőket közben – amíg kint voltak az épület előtt a tömeggel kommunikálni – kizárták a teremből, ahol korábban lepakoltak és tanácskoztak. Nem férnek hozzá a cuccaikhoz: van, akinek a gyógyszere, többeknek power bankje maradt bent. A terem helyett egy darabig a folyosón kódorogtak képviselők – azon humorizáltak, hogy annyira nem hívják őket az MTVA-ba, hogy fogalmuk sincs, melyik stúdióban mit vesznek fel. Hajnal egy után befutottak az MSZP EP-képviselői, Szanyi Tibor és Újhelyi István is.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Nyugdíjkáosz januárban: sem a miniszter, sem a fideszesek nem mentek el a bizottsági ülésre

Nyugdíjkáosz januárban: sem a miniszter, sem a fideszesek nem mentek el a bizottsági ülésre

A Mészáros-klán ügyesebb a banképítésben, mint a Matolcsy-rokonság

A Mészáros-klán ügyesebb a banképítésben, mint a Matolcsy-rokonság

30 liter gina került elő egy váci istállóból

30 liter gina került elő egy váci istállóból

A pécsi múzeum "letétbe" adott festményeket a fideszes képviselő irodájába

A pécsi múzeum "letétbe" adott festményeket a fideszes képviselő irodájába

Elfogták az ápolót, aki teherbe ejtett egy 10 éve öntudatlanul fekvő beteget Phoenixben

Elfogták az ápolót, aki teherbe ejtett egy 10 éve öntudatlanul fekvő beteget Phoenixben

Pont a tüntetők felett kapcsolt ki a közvilágítás Pécsett

Pont a tüntetők felett kapcsolt ki a közvilágítás Pécsett