szerző:
hvg.hu

A Fidesz politikusa szerint volt a világon rabszolgaság, de Magyarországon nincs ilyen, és nem is akarja senki.

Tüntetéssorozat a túlóratörvény ellen
Évek óta nem látott tüntetési hullámot váltott ki a túlórák növelését célzó, rabszolgatörvényként is emlegetett jogszabály parlamenti elfogadása. Az ellenzék a parlamentben, a diákok az utcákon folytatták a tiltakozást, már-már a 2006-os zavargásokat idéző körülmények között.
Friss cikkek a témában

Kósa Lajos is kifejtette a véleményét a túlóratörvény miatt életre hívott tüntetések kapcsán, aminek az Echo Tv műsorában adott hangot.

Kósa szerint a fideszes politikusok úgy látják, az MTVA székházánál történt ellenzéki akció csak színjáték volt, "egy előadó-művészeti kérdés".

A Fidesz politikusa Kunhalmi Ágnes esését is szóba hozta, amikor a képviselő a falnak esett. Ez Kósa szerint úgy nézett ki, mint amikor a Darth Vader, a Csillagok háborúja gonosza a sötét erőt használta.

A január 19-re tervezett sztrájk sem maradt ki, erről is megvolt a véleménye Kósának. Mint mondta, szombaton semmi értelme tüntetni. "Szombaton tüntetni? Sztrájkolni? Én meg meghirdetem, hogy az országot március 15-re munkabeszüntetésre hívom. 100 százalékos siker. Legalább a naptárat néznék meg" – mondta.

Kósa úgy véli, a szakszervezetek mostanra rájöttek, értelmetlen a túlóratörvény miatt tüntetni, sztrájkolni, ugyanis „ha nem akarnak túlmunkát, akkor nem járulnak hozzá. Ennyi. Akkor nincsen.” Azt is mondta, hogy világon valamikor volt rabszolgaság, de "Magyarországon nincs ilyen, és senki nem akar ilyet csinálni".

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Meghalt a világ legidősebb férfija

Meghalt a világ legidősebb férfija

A magyar férfi kézisek legyőzték Tunéziát a sorsdöntő vb-meccsen

A magyar férfi kézisek legyőzték Tunéziát a sorsdöntő vb-meccsen

Váratlan helyről kapott pofont a Huawei

Váratlan helyről kapott pofont a Huawei

Eltűnt egy férfi a VII. kerületből

Eltűnt egy férfi a VII. kerületből

Megtalálták és leváltották a későn érkező nyugdíjak felelősét

Megtalálták és leváltották a későn érkező nyugdíjak felelősét

Az új Mortal Kombat egyik hőse csalásszerű képességgel rendelkezik – videók

Az új Mortal Kombat egyik hőse csalásszerű képességgel rendelkezik – videók