szerző:
hvg.hu

Nem tudni, hogy a döntésnek van-e köze ahhoz, hogy a múlt héten az önkormányzat – ellenzéki többséggel – nemet mondott a túlóratörvényre.

A mai napon Dr. Puskás Tivadar polgármester megvonta Molnár Miklós alpolgármesterre átruházott hatásköreit – közölte a szombathelyi önkormányzat a Vaol.hu-val. Az nem szerepelt a közleményben, hogy mi indokolta a lépést, csak annyit közöltek: részben a polgármester, részben a másik alpolgármester, Illés Károly látja el a korábban Molnárhoz tartozó gazdasági és pénzügyi teendőket.

A város honlapjáról kiderül, hogy a polgármester mellett a két másik alpolgármester, Illés és Koczka Tivadar is fideszes, Molnár viszont a Pro Savaria egyesület színeiben politizál.

A múlt héten a szombathelyi önkormányzat is nemet mondott a túlóratörvény alkalmazására, miután a polgármester egyedül maradt az ellenzékkel szemben, az alpolgármester, Molnár Miklós pedig megszavazta a napirendi javaslatot, így a közgyűlés határozatképes lett. Molnár a határozatot már nem szavazta meg, de az ennek ellenére átment a szavazáson, ugyanis a Fidesz-frakció nem ment el az ülésre.

Puskás Tivadar polgármester egy interjúban a közgyűlésben történtekkel kapcsolatban úgy fogalmazott:

Molnár Miklós elárulta azt a polgári, jobboldali közösséget, amelyik bizalmából listás képviselői helyet szerzett 2014-ben. Molnár átállt a szocialistákhoz, és felrúgta azt az írásos megállapodást, amelyet a Fidesz–KDNP pártszövetséggel kötött.

Az alpolgármester az MTI-vel közölte: nem kívánja kommentálni a polgármesteri hivatal közleményében foglaltakat, mivel azonban szavai szerint Puskás Tivadar polgármester folyamatosan "valótlanságokat állít, ezért őt nyilvános bocsánatkérésre szólítja fel".

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Ahol annyi a kísértés

Ahol annyi a kísértés

Megengedte a török parlament Erdogannak, hogy bármit megtegyen a gazdasággal

Megengedte a török parlament Erdogannak, hogy bármit megtegyen a gazdasággal

Megkezdődött az influenzajárvány

Megkezdődött az influenzajárvány

Csődközelben a börtönkosztot kínáló étterem, mert senki nem akar ott enni

Csődközelben a börtönkosztot kínáló étterem, mert senki nem akar ott enni

Szél szerint karbantartásra hivatkozva zárták le előlük az MTVA folyosóit

Szél szerint karbantartásra hivatkozva zárták le előlük az MTVA folyosóit

Hadházy végrehajtót fogad, ha Bayer nem kér tőle bocsánatot

Hadházy végrehajtót fogad, ha Bayer nem kér tőle bocsánatot