szerző:
MTI

A Szegedi Törvényszék büntetés-végrehajtási bírája kedden hozott végzésével nem engedélyezte a sorozatgyilkos feltételes szabadságra bocsátását.

Magda Marinkót a Legfelsőbb Bíróság előre kitervelten, nyereségvágyból, több emberen, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette és lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés bűntette miatt sújtotta életfogytig tartó szabadságvesztéssel, amelyből legkorábban 25 év letöltése után bocsátható feltételes szabadságra.

A bíróság feltételes szabadságra bocsátást mellőző döntésekor figyelembe vette az elítéltet fogva tartó büntetés-végrehajtási intézet véleményét, a rendelkezésre álló egyéb iratokat, és meghallgatta Marinkót a későbbi életvezetésével kapcsolatos szándékáról.

A büntetés-végrehajtási bíró megállapította, hogy figyelemmel az elítélt által elkövetett bűncselekmény jellegére, a büntetés-végrehajtási intézetben tanúsított magatartására, illetve arra, hogy semmiféle megbánást nem tanúsít, nyilvánvalóan nem vonható le az a következtetés, hogy a kiszabott büntetés célja további szabadságelvonás nélkül is elérhető.

A feltételes szabadságra bocsátás lehetőségét 2021-ben vizsgálja meg újra a bíróság.

A végzéssel szemben az elítélt védője fellebbezést jelentett be az elítélt feltételes szabadságra bocsátásának engedélyezése érdekében, így a végzés nem jogerős.

A Legfelsőbb Bíróság Magda Marinkót egy orosházi asszony meggyilkolásáért, valamint egy Kecskeméten elkövetett hármasgyilkosságért ítélte el. A hidegvérrel, embertelenül és nagy szervezettséggel végrehajtott bűncselekmények félelmet keltettek az országban. A szerb állampolgárságú férfit a szegedi Z. Nagy család meggyilkolásával is megvádolták, de ebben a Fővárosi Bíróság, majd a másodfokon eljáró Legfelsőbb Bíróság nem találta bizonyíthatónak a vádlott bűnösségét.

Szerbiában a bíróság a férfit távollétében – a Vajdaságban elkövetett bűncselekmények miatt – halálbüntetéssel sújtotta, amelyet a halálbüntetés eltörlése után 40 év szabadságvesztésre változtattak át. Ennek letöltését magyarországi szabadulását követően kezdheti meg.

Állj mellénk!

Köszönjük a több mint 4000 tagnak és támogatónak, akik idáig
45 millió forinttal segítették munkánkat.
Ha neked is fontos a minőségi újságírás, csatlakozz!
Pálmai Erika Itthon

"Sokan fenyegettek, de ez a hivatással jár"

Ő is, családja is védelem alatt állt, amikor Magda Marinko ügyét tárgyalta, közben mégis hívogatták fenyegetésekkel; megfordult előtte csaló bróker, táncdalénekes, piti robbantó, meg a bombagyáros Dietmar Clodo is, de azt mondja, nem bánta meg az ítéleteit. Varga Zoltán, a Kúria most nyugdíjba vonuló bírája szerint az egykor általa tárgyalt móri mészárlás ügyében újabb fordulat várható.

Németh András Világ

A gyilkos, aki az áldozatai szemébe néz

Vérbe fagyott holttestek szegélyezik a Vajdaságban született bérgyilkos, Dér Csaba útját. Legutóbb a gyanú szerint Belgrádban ölt meg hidegvérrel egy embert, emiatt az egész szerb rendőrség utána nyomoz, miközben a magyar hatóságok már tavaly novemberben nemzetközi körözést adtak ki ellene.

Holnap bejelent valamit a világ legértékesebb cége, lélegzetvisszafojtva várja az iparág

Holnap bejelent valamit a világ legértékesebb cége, lélegzetvisszafojtva várja az iparág

Magyarországra jön Rick Astley

Magyarországra jön Rick Astley

Trump ügyvédje vizsgálatot követel, a hírszerzési bizottság elnöke a teljes jelentést látni akarja

Trump ügyvédje vizsgálatot követel, a hírszerzési bizottság elnöke a teljes jelentést látni akarja

Könnygázt vetett be a rendőrség Párizsban

Könnygázt vetett be a rendőrség Párizsban

Naponta 96 táviratot adtak fel tavaly

Naponta 96 táviratot adtak fel tavaly

Egyirányúsítják a Pasaréti út alsó szakaszát keddtől

Egyirányúsítják a Pasaréti út alsó szakaszát keddtől