szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Dóka Ferenc szerint az üzenet egyértelmű: plakátjával a közelgő EP-választásra akarta felhívni a figyelmet.

Ismét plakáton üzent híveinek a hegyfalui plébános, Dóka Ferenc, számolt be róla az RTL Híradó. A plébános ezúttal olyan plakátot helyezett ki egy vitrinbe, amelyen Emmanuel Macron francia elnök látható fekete férfiak társasagában, alatta pedig keresztet cipelő turisták. A plakáton a "Tessék választani" felirat is olvasható és a Facebookról ismert reakciógombok is szerepelnek rajta.

Az RTL Híradó emlékeztetett, Dóka volt az, aki legutóbb (viccből) kivégzéssel fenyegette meg azokat, akik cigarettacsikkeket dobáltak be a Mária-szobor elé. Tíz éve pedig azért verte meg a postást, mert rossz újságot dobott be neki.

A plébános nem állt kamera elé, de a csatornának azt mondta, az üzenete szerinte egyértelmű: plakátjával az EP-választásra akarta felhívni a figyelmet. Az szerinte nem rasszizmus, hogy az egyik választási lehetőség színes bőrű férfiakat tartalmaz, még akkor sem, hogy a kép mellett egyértelműen megjelölte, melyik a kívános és melyik nem - hangzott el a Híradóban.

A keresztet cipelő turisták helyén korábban Orbán Viktor volt látható az unokájával, de ezt több hívő is kifogásolta, ezért Dóka megcserélte a képet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Zöld jelzésnél megállt a Porsche és megvárta, amíg mindenki pirosat kap - videó

Zöld jelzésnél megállt a Porsche és megvárta, amíg mindenki pirosat kap - videó

Der Standard: Amit Kurz csinál, az lightos orbáni politika

Der Standard: Amit Kurz csinál, az lightos orbáni politika

Ég a berek Fonyódnál

Ég a berek Fonyódnál