szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Rendkívüli kongresszust tartott ma a Jobbik, melyet azt követően hívtak össze, hogy az Állami Számvevőszék újabb százmilliós bírsággal sújtotta a Jobbikot.

A kongresszus két napirendi pontja "a Jobbik megszűnésének lehetősége", ami a parlamenti frakció végét is jelentené, a másik "a nemzeti ellenállás folytatásának megtárgyalása".

Diktatúrával szemben kell harcolnunk tovább, mert mi bonthatjuk le a NER-renszert – mondta Szilágyi György, a Jobbik frakcióvezető-helyettes szóvivője, a kongresszust követő sajtótájékozatatón. A párt megszűnésére vonatkozó kérdésekre következetesen azt válaszolta, eszükben sincs megszűnni, őket maximum a Fidesz akarja megszüntetni. Az EU-parlamenti választáson múlik majd, be lehet-e tiltani a Jobbikot. "Ha sokan szavaznak ránk, akkor nem. Ebben a küzdelemben az igazság van mellettünk" – tette hozzá Szilágyi György.

©

Mint elhangzott, a rövidtávú céljuk tovább erősödni a következő 10 hónapban. A hosszú távú cél pedig nem lehet más, mint a középosztály megerősítése, mert jelenleg kétezet NER-család él jól az országban és 150 ezer ember, aki ezt kiszolgálja.

Szót ejtett a pártközi együttműködésekről, amelyek elengedhetetlenek a jelenlegi helyzetben, viszont egyedül az LMP-vel tudnak jelenleg komolyabban tárgyalni.

Jelenleg alapszabály-módosítással készülnek a felszámolási kísérletre, de "nem fogják tudni megszüntetni a Jobbik Magyarországért mozgalmat", ezért jelenleg nincs is vészforgatókönyvük. Források nélkül, nehéz helyzetben, egyedül az alapszabály-módosítás az, ami legalább elvi lehetőséget teremt más utat választani, ha kell. Hozzátette: "Elfogadtunk ezzel kapcsolatban is egy kiáltványt, amelynek pontos szövegét hamarosan közzétesszük".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!