szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Vasárnap délután 2 órától tartotta zászlóbontó rendezvényét a Mindenki Magyarországa Mozgalom a Bara Hotelben a budapesti Hegyalja úton. Hadházy az eseményen azt mondta: lejt a pálya, és még a kaput is bedeszkázták, de nekünk ezen a pályán kell nyernünk. Márki-Zay szerint az összefogás legyőzi a korrupciót, és megcsinálható az országosan, ami Hódmezővásárhelyen sikerült.

Az idei önkormányzati választásra készülő ellenzéki mozgalom elindulását novemberben jelentette be Márki-Zay Péter, a szervezetet január elsején jegyezték be. A mozgalom tagjai Márki-Zayon kívül Hadházy Ákos, Lukácsi Katalin, akik fel is szólalnak a vasárnapi eseményen.

A tagok között szerepel továbbá Ábrahám Júlia, Bod Péter Ákos, Elek István, Kaltenbach Jenő, Kész Zoltán, Lengyel Róbert, Magyar György, Mellár Tamás és Üveges Gábor is.

Élő videónkat az eseményről alább találja:

Hadházy: Nekünk kell az országot visszafordítani a hanyatlás útjáról

Az első felszólaló Hadházy Ákos volt. Úgy kezdte:

Egy ilyen helyzetben, mint a mai, két dolgot lehet tenni: sopánkodni, hogy milyen rossz nekünk. Vagy dolgozni azért, hogy jobb legyen.

Hadházy azt is elmondta: a hatalom ugyanazt csinálja most is, amit az államszocializmus idején megszokhattunk: miután hiteltelenül hangoztatták Orbánék, hogy hogyan és mikor fogjuk utolérni a nyugatot, inkább azt kezdték el harsogni: a nyugat rossz és hanyatlik.

A független képviselő azt is hozzátette: a Fidesz erről a hanyatlásba vezető útról, amelybe az országot viszi, soha nem fog visszafordulni, nekünk kell visszafordítanunk őket.

Hadházy Ákos
©

Arról is beszélt: Szerbiában is hetekig-hónapokig tízezrek mentek ki az utcára, a TV-székházhoz, egyelőre nem értékel követelésüket. De el fogják, ahogy el fogjuk mi is.

Mivel egy olyan pályán játszunk, ahol az egyik kaput bedeszkázták, és még a biztonság kedvéért lejt is az a pálya, nekünk ezen a pályán kell nyernünk. Hadházy azonban már előre leszögezte:

ennek a közelgő EP-választásnak a legitimitása így előre megkérdőjelezhető, bármi is lesz az eredmény, azt nem lehet elfogadni legitimnek.

A következő felszólaló Lukácsi Katalin. A KDNP-nek hátat fordító egykori politikus azt mondta: azért alakultunk most, mert sokszínűséget szeretnénk, de egységesen lépünk fel.

Márki-Zay: Ismét egy párthoz való hűség dönti el, kiből mi lesz

Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely független politikusa volt a következő felszólaló.

Egy éve volt, hogy a szeretet hatalma legyőzte a hatalom szeretetét,

utalt Márki-Zay polgármesterré választására. 30 év után ismét egy párthoz való hűség határozza meg, hogy kiből lesz portás, és kiből vállalatvezető. Ismét Oroszország és Törökország felé fordultunk a nyugat helyett.

Én azért jöttem haza tíz éve, hogy gyerekeimet magyarnak és Magyarországon nevelhessem. De valakik kisajátították a "nemzet" kifejezést - mondta a hódmezővásárhelyi polgármester.

Mozgalmunk azért jött létre, hogy bebizonyítsuk országosan, amit már Hódmezővásárhelyen sikerült: az összefogás legyőzi a korrupciót, folytatta Márki-Zay.

Márki-Zay Péter
©

Üdvözölte az eseményen jelenlévő többi ellenzéki polgármestert, akik vállalták, hogy az ő színeikben indulnak el.

Márki-Zay azt is elmondta: bebizonyosodott, hogy ennek a hatalomnak a pénz kell, annak megszerzéséhez és megtartásához pedig pártállam kell, kormánypropaganda kell, és rabszolgák kellenek. Üzent a rendszer "kiszolgálóinak" is:

Míg a pártállam vezetői magánrepülőjükön fogják elhagyni az országot, ti, akik a hivatalokban ültök és segítitek a rendszert, ti nem mehettek velük. Ti bizonyítékok lesztek, amikor eljön az elszámoltatás ideje.

Márki-Zay Péter beszédével az esemény hivatalos része valamivel 3 óra után véget is ért, a jelenlévőket még egy állófogadással egybekötött kötetlen beszélgetésre invitálták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Reagált a kormány Fekete-Győr felhívására, amiben közös videózásra hívta Orbánt

Reagált a kormány Fekete-Győr felhívására, amiben közös videózásra hívta Orbánt

Terrorizmus vádjával áll bíróság előtt a Hotel Ruanda elrabolt hőse

Terrorizmus vádjával áll bíróság előtt a Hotel Ruanda elrabolt hőse

Ennyire jó telefont tud csinálni ma a Huawei, csak hát Google nélkül – teszten a Mate X2

Ennyire jó telefont tud csinálni ma a Huawei, csak hát Google nélkül – teszten a Mate X2