szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ezt jelentette be Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának vezetője. Az információ már tavaly ősszel is elhangzott.

Kásler Miklós elmondta, az elmúlt öt évben az akkori 70 ezres betegszámhoz képest mára a tervezhető beavatkozásokra várók száma 28 ezerre csökkent, ezzel Magyarország az európai középmezőnybe került.

2012-től tavaly év végéig várólista-csökkentésre 26 milliárd forintot fordított a kormány, jövőre erre a célra további hatmilliárd forint áll rendelkezésre – mondta a miniszter.

A 28 ezres számot tavaly ősszel Rétvári Bence államtitkár is említette a parlamentben, és különböző beavatkozásokról is mondott adatokat, amelyek körül aztán némi vita, majd kiderült, hogy a politikus 2017-es adatokat közölt, holott a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) honlapján az éppen aktuális állapotot mutató oldalakon más számok szerepelnek arról, mennyit is kell várniuk egy-egy beavatkozásra a betegeknek.

 

A magyar egészségügyről a napokban megírtuk, hogy:

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Pert vesztett a Magyar Nemzet, kiderült, kicsoda a kullancsozó Zummer Fülöp

Pert vesztett a Magyar Nemzet, kiderült, kicsoda a kullancsozó Zummer Fülöp

Ön milyen Nagykörutat szeretne? Az önkormányzat online kérdőívén elmondhatja

Ön milyen Nagykörutat szeretne? Az önkormányzat online kérdőívén elmondhatja

Hogyan néz ki majd a reklám a jövőben?

Hogyan néz ki majd a reklám a jövőben?