szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Miután többségbe kerültek az ellenzékiek a szombathelyi közgyűlésben csütörtökön, első döntésként leváltották a helyi tévé szerintük fideszes vezetőjét.

Megírtuk, hogy fordulat történt Szombathelyen a csütörtöki közgyűlésben: Molnár Miklós alpolgármester, aki a Pro Savaria Egyesület színeiben jutott be a városházára, és korábban a Fidesszel működött együtt, aznap az ellenzékkel szavazott, így kisebbségbe kerültek a kormánypártiak a közgyűlésben. Az ülés akkor botrányba torkollt, a fideszesek a képen látható szobanövényekkel barikádozták el az üléstermet.

Ezek után az ellenzékiek javaslatát fogadta el a közgyűlés, miszerint menesztik a Szombathelyi Televízió szerintük fideszes igazgatóját, Lovass Tibort, aki a Helyi Televíziók Országos Szövetségének elnöke, valamint az Evangélikus Egyház sajtófőnöke is volt.

A Mérce beszámolója szerint az ellenzék elismeri, hogy Lovass szakmai munkája részben elismerést érdemel, azonban szerintük se nem objektív, se nem pártatlan a jelenlegi tévé, ezért pénteki hatállyal menesztik a régi igazgatót.

A Szombathelyi Médiaközpont vezetésére Halmágyi Miklóst nevezték ki két évre, akinek az lesz a feladata, hogy pártatlan szombathelyi médiát alakítson, és újraindítsa az ingyenes helyi lapot.

A Fidesz-KDNP helyi képviselői felháborodtak a döntésen, hosszasan védték a régi igazgató szakmai munkáját. Szerintük a "bevándorláspárti" ellenzék politikai tisztogatásba kezdett.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Alig, hogy üzembe helyezték, máris üzemzavar történt az új iráni urándúsítóban

Alig, hogy üzembe helyezték, máris üzemzavar történt az új iráni urándúsítóban

10 perces harangszóval emlékeztek a koronavírus áldozataira Szlovákiában

10 perces harangszóval emlékeztek a koronavírus áldozataira Szlovákiában

Több mint 800 milliárd forintos büntetést kapott az Alibaba Kínában

Több mint 800 milliárd forintos büntetést kapott az Alibaba Kínában