szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A párt aktivistái és elnökségi tagja átragasztották az egyik sorosozós-junckerezős-brüsszelezős plakátot az Európai Néppárt frakcióvezetőjének és csúcsjelöltjének Budapestre érkezése alkalmából. A próbálkozás nem sikerült, a plakátot letakarták.

"Ma hajnalban aktivistáink és Bihal Dávid, az MSZP elnökségi tagja egy rendhagyó óriásplakáttal akarták köszönteni Manfred Webert budapesti látogatása alkalmából. Meg akarták mutatni az európai néppárti vezetőnek, hogy hogyan is néz ki az orbáni demokrácia: bárki bármikor felkerülhet egy plakátra vagy egy listára ellenségként" – olvasható a párt közleményében.

Akciójuk azonban hamvába holt, mivel – ahogy ők is megírták – a Fidesz "még Weber érkezése előtt eltakarította a Soros–Juncker-plakátokat, persze csak a repülőtér és Orbán irodája közti szakaszon".

A kormányzati plakátkampányra hetek óta érkeznek a reakciók uniós tisztségviselőktől és az Európai Néppárt (EPP) tagjaitól, amelyek közül mind többen követelik a Fidesz kizárását a pártszövetség soraiból. Erre Orbán Viktor azt mondta hagyományos pénteki rádióinterjújában, hogy talán nem is az EPP-ben van a helyük.

A múlt héten Manfred Weber három feltételt szabott a Fidesz néppárti tagságának fenntartásához, ezek egyike volt a plakátok eltüntetése.

Péntek este derült ki, hogy Weber Budapestre látogat, hogy tárgyaljon Orbánnal, és segítséget ajánljon a CEU-nak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Windisch Judit Itthon

Orbán szerint Muppet show-szerűen ábrázolták Junckeréket, nem hitte, hogy ekkora balhé lesz belőle

Orbán Viktor miniszterelnök szerint a Néppártban túlreagálták a plakátkampányt, ő viszont megtanulta, Lenint idézni nem szerencsés. Azt állította, nem Mészáros Lőrinc meggazdagodásán dolgozik, és azt is, szerinte az oroszok nem az EU destabilizálásában érdekeltek. Orbán Viktort egy pénteki, nőnap alkalmából rendezett háttérbeszélgetésen kérdeztük.

Sokkal jobb, mint a Google Fordító, és most már magyarul is tud

Sokkal jobb, mint a Google Fordító, és most már magyarul is tud

Novák Katalin szerint a Fidesz „gazdasági érdekek” miatt is barátkozik a „balra tolódott” CDU-val

Novák Katalin szerint a Fidesz „gazdasági érdekek” miatt is barátkozik a „balra tolódott” CDU-val

Oroszország kilép a Nemzetközi Űrállomás-projektből

Oroszország kilép a Nemzetközi Űrállomás-projektből