szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Mediaworks székházában kapott helyet a több száz kormánypárti médiaterméket tulajdonló Közép-Európai Sajtó és Média Alapítvány.

Korábban a hvg.hu írta meg elsőként, hogy vállalatcsoporttá alakultak a nemrég egy alapítványba terelt fideszes médiumok, betagozódnak Mészáros Lőrinc volt cége, a Mediaworks alá. A Népszava pedig most arról ír, hogy a bírósági adatok szerint a KESMA alapító okiratát 2019. február 25-én módosították.

A KESMA pedig a Mediaworks székházában kapott helyet, arról a Bécsi úti épületről van szó, ahol korábban sokáig a Mediaworks által bezárt Népszabadság működött. Azt egyébként a Gazdasági Versenyhivatal nem vizsgálta, hogy vállalatcsoporttá alakult a holding.

Versenyjogi szempontból nem minősül összefonódásnak, hanem egy vállalatcsoporton belüli átrendeződésnek tekinthető, hogy a KESMA (Közép-európai Sajtó és Média Alapítvány) nevű, Fidesz-közeli alapítvány tulajdonában álló médiacégek központi irányítású vállalatcsoporttá alakulnak – közölte korábban lapunkkal a GVH.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!