szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Rákóczi Szövetség és a Miniszterelnökség közösen hirdet pályázatot.

Diákcsoportok pályázhatnak utazási támogatásra, hogy részt vegyenek Ferenc pápa június 1-jei szentmiséjén Csíksomlyón – közölte Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár pénteken Budapesten.

A pályázatot a Rákóczi Szövetség hirdeti meg együttműködve a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárságával, Soltész pedig azt mondta, a Rákóczi Szövetség pályázatán középiskolai csoportok és egyházi közösségek vehetnek részt.

Az államtitkár szerint Ferenc pápa székelyföldi látogatása hatalmas egyházi diplomáciai siker és nagyszerű lehetőség a magyar-román kapcsolatok erősítésére, a történelmi megbékélés elősegítésére.

Csáky Csongor, a Rákóczi Szövetség elnöke ismertette: a szövetség diákutaztatási programjának keretében szeretnének "minél több 13 és 19 év közötti Kárpát-medencei fiatalnak lehetőséget biztosítani, hogy eljuthassanak erre a történelmi jelentőségű szentmisére".

A szövetség honlapja szerint az utazásban részt vevő diákok számától és az utazás távolságától függően akár 400 ezer forint utazási támogatást is kaphatnak a sikeres pályázók.

A pályázatokat a Rákóczi Szövetség holnapján lehet benyújtani április 1-ig – tette hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!