Tetszett a cikk?

Visszaszorulóban van a veszélyes kór, ami a védőoltásoknak köszönhető az Emmi szerint.

Magyarországon százezer emberre vetítve évente hatan betegednek meg tbc-ben, és tavaly mindössze három 14 évesnél fiatalabb gyerek kapta el ezt a betegséget, ami az egész világon kiemelkedőnek számít, mondta Horváth Ildikó Emmi-államtitkár hétfő reggel az M1 csatornán. Ha így halad a kór visszaszorulása, akkor teljesen eltűnhet az országból – tette hozzá. Az államtitkár kitért arra, hogy a betegség visszaszorulásában nagy szerepet játszottak a múlt században meghozott egészségügyi intézkedések, például az oltások; ezek jótékony hatásai mostanra beértek, ezért szorulhatott vissza ennyire a tbc.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már tárgyalnak a jövő évi minimálbérről és bérminimumról

Már tárgyalnak a jövő évi minimálbérről és bérminimumról

Agilis munkavállalói élmény

Agilis munkavállalói élmény

Mindenkori mélypontja közelébe zuhant szerda este a forint

Mindenkori mélypontja közelébe zuhant szerda este a forint