szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Csütörtökön ült össze először a Néppárt delegációja, mely Orbánék tagságának felfüggesztésével foglalkozik.

Csütörtökön tartotta első ülését az Európai Néppárt (EPP) által delegált három politikus, az úgynevezett Bölcsek Tanácsa, hogy a magyarországi helyzetről beszéljenek, írja az Euronews.

A Fidesz tagságát a Néppárt március 25-i gyűlésén én függesztette fel határozatlan időre. A felfüggesztés részeként a Fidesz nem vehet részt a Néppárt ülésein, nem szavazhat, és jelölteket sem állíthat a pozíciókra.

Ekkor állítottak fel az úgynevezett Bölcsek Tanácsát, amely a Fidesz ügyét vizsgálja. Vezetője Herman Van Rompuy, további tagjai: Wolfgang Schüssel és Gert Pöttering.

Erre válaszul a Fidesz is felállította háromtagú csapatát, amelynek tagjai: Novák Katalin, Varga Judit és Szájer József. Ők a kormány segítségével egy 130 oldalas dokumentumot állítottak össze, amit már el is küldtek a néppárti bölcseknek. Azt egyelőre nem tudni, hogy ez a dokumentum az első találkozón szerepet kapott-e.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
950 ezer forint egy iPad – íme az Apple új gépeinek hivatalos magyar árai

950 ezer forint egy iPad – íme az Apple új gépeinek hivatalos magyar árai

Íme az 530 lóerős BMW i4 M Sport villanyautó

Íme az 530 lóerős BMW i4 M Sport villanyautó

Életfogytiglani fegyházat kér az ügyészség Szilágyi István fiának

Életfogytiglani fegyházat kér az ügyészség Szilágyi István fiának