szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A magyar nagykövet visszapattant a szlovén kormányról.

Szlovén sajtóhírek szerint az Orbán Viktort náci vezérként ábrázoló címlap miatt diplomáciai jegyzékben kérte Magyarország szlovén nagykövete, hogy a szlovén kormány

a jövőben akadályozza meg, hogy hasonló eset megtörténjen az országban.

Szilágyiné Bátorfi Edit szerint a Mladina című lap karikatúrája átlépi a sajtó- és szólásszabadság határait, és rontja a két ország "amúgy kiváló" kapcsolatát. A szlovén kormány visszautasította a kérést, a szlovén Külügyminisztérium kiállt a sajtó- és szólásszabadság mellett, és közölte, a kormány nem szól bele abba, mi jelenik meg a lapokban.

A tiltakozásról a karikatúrát közlő lap értesült, a lap cikkét a Magyar Narancs szemlézte. Megkerestük a Külügyminisztériumot, hogy valóban tiltakoztak-e, és ha igen, vajon milyen eszközökkel lehet a hasonló eseteket megakadályozni, amennyiben válaszolnak, a cikket frissítjük.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Koronavírus: 68 beteg meghalt, 875 új fertőzöttet találtak

Koronavírus: 68 beteg meghalt, 875 új fertőzöttet találtak

Nyugaton havazás, északon extrém hideg várható

Nyugaton havazás, északon extrém hideg várható

Engedné szórakozni a beoltottakat a német külügyminiszter

Engedné szórakozni a beoltottakat a német külügyminiszter