szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Facebook kontrollálná a magyar kormánysajtó hirdetéseit, a Fidesz pedig megrendszabályozná az amerikai óriást. Valódi háború lesz a virtuális világban a virtuális világért?

Tulajdonképpen ugyanazzal vádolja egymást a Fidesz és a Facebook. Mark Zuckerberg cége szerint a magyarországi média jelentős része nem elég megbízható, a kormánypárt megmondó emberei szerint viszont a közösségi portál korlátozza a szólás alkotmányban garantált szabadságát. A Fidesz médiagurui szerint a Facebook rendszeresen letilt a világképébe nem illő tartalmakat, és ezt mint mondják, nem szabad hagyni. „Ha konzekvensen szeretnénk kiállni a szólásszabadság mellett, nem engedhetjük megkérdőjelezni a fogalmainkat és értékeinket” – mondta Bayer Zsolt, a Szólásszabadság és cenzúra a 21. században című konferencián.

A kormánymédiának az fájhat a legjobban, hogy ha a május 26-i EP-választások előtt korlátozzák bejegyzéseinek hirdetéssel megvásárolt terjesztését, ami azt jelentené, hogy a propaganda a leghatékonyabb fegyverétől esne el. Az okokról, illetve következményekről lehet részletesen olvasni a csütörtökön megjelenő HVG-ben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Szemrevalóan sarkos külsővel érkezett meg a Hyundai ígéretes új villanyautója

Szemrevalóan sarkos külsővel érkezett meg a Hyundai ígéretes új villanyautója

Több százezren foglaltak szállást áprilisra és májusra

Több százezren foglaltak szállást áprilisra és májusra

A Johnson&Johnson vakcináját is engedélyezhetik az Egyesült Államokban

A Johnson&Johnson vakcináját is engedélyezhetik az Egyesült Államokban