szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az egykor MDF-es, 2006 óta fideszes V. Németh Zsoltot nevezte ki annak Nagy István agrárminiszter.

A kiemelkedő nemzeti értékek felügyeletéért felelős miniszteri biztossá nevezte ki Nagy István agrárminiszter V. Németh Zsoltot, aki tavalyig nyolc éven át a többször változott nevű minisztérium államtitkáraként egyebek mellett a hungarikumokkal foglalkozott.

Feladatának azt határozták meg, hogy részt vegyen „a kiemelkedő nemzeti értékekre vonatkozó szabályozás, döntések szakmai előkészítésében és végrehajtásában”, valamint figyelemmel kísérje „a kiemelkedő nemzeti értékekkel kapcsolatos koordinációs, szabályozási, marketing- és kommunikációs feladatokat”. Erről havonta írásban be kell számolnia.

Mindezért a mai naptól az 1 millió 187 ezer forintos képviselői fizetésén felül helyettes államtitkári díjazást kap, amely nemrég emelkedett havi 1,3 millióra.

V. Németh Zsolt 2006-ig az MDF politikusa volt, azóta fideszes. 1998 óta megszakítás nélkül képviseli a vasvári választókerületet, ahol 1990–1994 és 1998–2010 között a Vas megyei város polgármestere is volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megnyílik a nyáron beázott Román Csarnok a 15 milliárdból felújított Szépművészetiben

Megnyílik a nyáron beázott Román Csarnok a 15 milliárdból felújított Szépművészetiben

Orbán: Nem lesz egy jó hangulatú ősz

Orbán: Nem lesz egy jó hangulatú ősz

A német döntés ellenére lesznek nézők a budapesti Szuperkupa-meccsen

A német döntés ellenére lesznek nézők a budapesti Szuperkupa-meccsen