szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A lépéssel gyakorlatilag főnökeiknél, az államtitkároknál is többet kereshetnek majd.

Jelentősen emelkedik márciustól a helyettes államtitkárok bére, írja a Blikk, amely úgy számol: az érintettek akár az államtitkároknál, vagyis főnökeiknél is többet vihetnek majd haza.

A helyettes államtitkárok havi illetménye eddig bruttó 748 ezer forint volt, amit a jogszabályok szerint 30 százalékkal megemelhetett az illetékes miniszter. Mindez 972 ezer forintot jelentett. Márciustól azonban egy a tavalyi év végén megszavazott törvénynek köszönhetően minimum bruttó 1,3 millió forint lesz a fizetésük, de akár 1 millió 650 ezer forintot is kaphatnak. Így előfordulhat, hogy valakik a korábbi bérük dupláját kapják majd. (Az államtitkároknak az ősz folyamán emelték 30 százalékkal, 1 millió 296 ezer forintra a díjazásukat.)

A helyettes államtitkárok mellett a miniszteri biztosok sem járnak rosszul: ők eddig 748 ezer forintos fizetést kaphattak, mostantól azonban 1 millió 300 ezer forint és 1 millió 650 ezer forint közötti illetményük is lehet.

A kormánybiztosok fizetése 500 és 900 ezer forint közötti mértékben emelkedik, a közigazgatási államtitkároknak pedig kétszáz- és hatszázezer forint között, így meghaladhatja a kormányfőét is. Az illetményük alsó határa bruttó 1,5 millió forint lesz, amennyi a miniszterelnöki illetmény is, a felső határ pedig 1,9 millió forint.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Virtuális térben indul a davosi konferencia

Virtuális térben indul a davosi konferencia

Állami pénzből bővülhet a fővárosi CT és MR diagnosztikai ellátás

Állami pénzből bővülhet a fővárosi CT és MR diagnosztikai ellátás

Lapértesülés: A német kormány szerint csak 65 év alattiakat lehet majd oltani az AstraZeneca vakcinájával

Lapértesülés: A német kormány szerint csak 65 év alattiakat lehet majd oltani az AstraZeneca vakcinájával