szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A bíróság szerint a férfi túllépte az intézkedési körének határait, amikor kirángatta és többször megütötte a vásárlót; felfüggesztett börtönre ítélték.

Ahogy arról 2017 októberében hírt adtunk, az Index munkatársát, Szabó Zoltánt megverte egy biztonsági őr a budapesti Erzsébet körút és Király utca kereszteződésében található KFC gyorsétteremben. Az ügy most zárult le a bíróság jogerős ítéletével.

A vádirat szerint Szabó 2017. október 15-én, az esti órákban vendégként szóváltásba keveredett két éttermi dolgozóval, mivel nem adták oda neki a vásárlók könyvét. Ekkor a vádlott, egy 30 éves férfi indokolatlanul megragadta, az utcára rángatta, majd arcon ütötte. Amikor Szabó kérdőre vonta, a biztonsági őr tovább bántalmazta, ettől el is esett. Az arcán 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett, azonban súlyosabb sérülés bekövetkezésének is fennállt az esélye.

Megegyezett megvert vendégével a KFC

Vasárnap este a Király utca körút sarkán található gyorsétteremben elverték Szabó Zoltánt, az Index tartalomfejlesztési vezetőjét, legendás kritikusát. Az esetet egyelőre nem ismerte el a KFC üzemeltetője, de a hvg.hu-nak azt mondták: Szabó segítségével azonnal kivizsgálják, mi történt.

A biztonsági őr ellen a Budapesti VI. és VII. Kerületi Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt nyújtott be vádiratot a Pesti Központi Kerületi Bíróságra. Az új büntetőeljárási törvény által bevezetett, eljárást gyorsító szabályokat alkalmazva, a bíróság által tartott tárgyaláson a vádlott a bűncselekmény elkövetését beismerte, és lemondott a további tárgyaláshoz való jogáról.

A bíróság a férfi bűnösséget beismerő nyilatkozatát elfogadta, és nyomban ítéletet hirdetett: 10 hónap, végrehajtásában 2 évre felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte, jogerősen.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Új funkciót kapott a TikTok, megvédheti a felhasználót az epilepsziás rohamoktól

Új funkciót kapott a TikTok, megvédheti a felhasználót az epilepsziás rohamoktól

Ha Orbán vétózik, uniós ingyen pénztől esünk el

Ha Orbán vétózik, uniós ingyen pénztől esünk el

Jókora bálnauszonnyal és kéziváltóval érkezik az új Porsche 911 GT3

Jókora bálnauszonnyal és kéziváltóval érkezik az új Porsche 911 GT3