szerző:
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Mindössze 3 „igen” szavazat, 11 „nem” ellenében, 1 tartózkodás mellett – ilyen arányban szavazta le a VIII. kerületi önkormányzat képviselő-testületének kormánypárti többsége, hogy egyáltalán napirendre vegyék a józsefvárosi óvodákban törvénytelenül zajló fideszes aláírásgyűjtést kivizsgáló bizottság ötletét. A polgármester, Sára Botond azzal indokolta, hogy nem támogatják a kérdés tisztázását, hogy ő már levont minden következtetést. Arra is utalt, hogy voltak szankciók, de nem derült ki, mégis kiket büntetett a saját pártját érintő, törvénytelen politikai kampány miatt.

A józsefvárosi képviselő-testület csütörtöki ülésén nem volt hajlandó még a napirendre sem venni a Párbeszéd önkormányzati képviselőjének, Erőss Gábornak a javaslatát, miszerint vizsgálóbizottság kellene felállítani az ügyben. „A polgármester, Sára Botond kijelentette, hogy ő maga már minden következtetést levont, és utalt arra is, hogy nemcsak az alpolgármesterét szankcionálta” – közölte Erőss a hvg.hu-val. Azonban nem derültek ki sem a kerületvezető „következtetései”, sem az, hogy milyen más retorzió érhetett ezek szerint más érintetteket. „Épp a részletek feltárása lett volna a vizsgálóbizottság dolga, hiszen évek óta nyílt titok volt, hogy az óvodákban kemény fideszes agitáció zajlik, aljas módon visszaélve az óvónők kiszolgáltatottságával” – tette hozzá az ellenzéki önkormányzati képviselő. Az érintett Sántha Péterné nem vett részt a szavazásban, de az összes többi kormánypárti képviselő a nemre voksolt.

Hétfőn hoztuk nyilvánosságra a birtokunkba került hang- és képfelvételek alapján, hogy a józsefvárosi Napraforgó Egyesített Óvoda tagóvodáiban gyűjtöttek aláírást Orbán Viktor programjához. Erőss már cikkünk megjelenésének napján, az emberi erőforrás bizottság hétfői ülésén is előállt az ötlettel, de a fideszes többség ott is leszavazta a vizsgálóbizottságot, és a botrányban érintett alpolgármester, Sántha Péterné meghallgatását.

Az önkormányzat elismerte az aláírásgyűjtést, és azt is, hogy az alpolgármestertől, Sántha Péternétől származhattak az ívek, csakhogy szerintük ezeket az óvónők kérték. Vagyis szó sem volt utasításról, kérésről, Sántha Péterné ott hibázott csak, hogy „nem kellő körültekintéssel járt el, mert elmulasztotta az óvodai alkalmazottakat figyelmeztetni, hogy az aláírásgyűjtés nem kerülhet az intézmény falai közé, ennek elkerülésére semmilyen intézkedést nem tett”. A felelősségét elismerte, és a kerület fideszes polgármestere, Sára Botond „végleg megvonta az oktatásfelügyeletre vonatkozó feladatköröket az alpolgármestertől”.

 

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Megtalálták a rendőrök a Pesti úti ámokfutó autóst

Megtalálták a rendőrök a Pesti úti ámokfutó autóst

5500 egészségügyi dolgozó nem írta alá az új szerződését

5500 egészségügyi dolgozó nem írta alá az új szerződését

“Először el kell fogadnunk az új szabályokat, aztán meglátjuk, hogy mit cselekszik Orbán Viktor”

“Először el kell fogadnunk az új szabályokat, aztán meglátjuk, hogy mit cselekszik Orbán Viktor”