szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A magyar és az olasz nyomozók egy héten belül összeülnek, de szerintük a kislány már jó ideje nincs a kontinensen.

Korábban beszámoltunk róla, hogy Matteo Salviniolasz belügyminiszter magyarországi látogatásakor megállapodás született arról, hogy újraindul a nyomozás a hét éve eltűnt kislány, Tonello Chantal Ildikó ügyében. A kislányt olasz édesapja már hét éve keresi minden követ megmozgatva, miután magyar édesanyja három hónapos korában Mezőtúrra hozta a nagyszülőkhöz, majd nyomuk veszett annak ellenére, hogy közben egy olasz bíróság jogerősen az apának ítélte meg a gyereket.

Pintér Sándor belügyminiszter és Matteo Salvini arról állapodtak meg, hogy közös nyomozócsoportot hoz létre a magyar és az olasz rendőrség, az RTL Klubnak a Belügyminisztérium sajtófőnöke pedig azt mondta, egy héten belül összeülnek a nyomozók, de mind az olasz, mind a magyar hatóságok úgy gondolják, hogy a kislány és az anya már nincs sem Magyarországon, sem Európában.

Az édesapa az RTL Klub Híradójában azt üzente volt élettársának, hogy fogjanak össze a kislány érdekében, a rendőrség szakemberei pedig készíteni fognak egy új fantomképet, amely bemutatja, hogy hogy nézhet ki most a hét és fél éves kislány, ezt hamarosan közzé is teszik.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!