szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az interjút Csermely Péter készítette, mindenhol azt írják, "nyilatkozta lapunknak a miniszterelnök." Az interjú alapján Orbán a következő tíz évben is főleg a migrációról beszélne.

Pénteken a HírTv-nek nyilatkozott Orbán Viktor miniszterelnök, szombaton pedig egy újabb interjú söpört végig a kormányoldali média egy részén: a Magyar Nemzetben és a Mediaworkshöz tartozó összes megyei lapban ugyanaz a beszélgetés jelent meg a választás előtt egy nappal. Az interjút Csermely Péter, a Mediaworks tartalomfejlesztési vezérigazgató-helyettese készítette, mindenhol sajátként jelölik meg az interjút. A cím természetesen ugyanaz: "A bevándorláspártiak mind ott lesznek, legyünk ott mi is."

Ez a feol.hu címlapja

©

A megyei lapok netes kiadását olvasók könnyebb helyzetben vannak, mint azok, akik a Magyar Nemzetre kattintanak, előbbiekben ugyanis a fő üzeneteket hangsúlyosan ki tudják emelni, például, hogy az Európai Tanácsban a kormány súlya azon múlik, milyen eredményt ér el vasárnap a Fidesz, vannak, akik kevert népességű birodalmat akarnak létrehozni, illetve hogy csak a Fidesz képviseli a magyarok érdekeit Európában.

Sorost csak egyszer említi meg a miniszterelnök, annyiban, hogy bevándorláspárti szervezetei vannak, de a liberális maffiahálózat emlegetésétől most eltekintett. Orbánt megkérdezték arról, hogy a migránsválság nincs-e még megoldva, hiszen ott a kerítés, a kormány pedig többször elmondta, nem fogad be migránsokat. Orbán szerint azonban csak annyit lehet mondani, "egyelőre álljuk a sarat,"

meggyőződésem, hogy az előttünk álló évtizedben nem lehet úgy politizálni Magyarországon, hogy nem a migrációt tartjuk a legfontosabb kérdésnek.

Orbán szerint ha a baloldali kormányok lettek volna hatalmon, most úgy néznének ki a városaink, mint egyes német vagy francia városok, mert

százezrével lennének itt Afrikából vagy a Közel-Keletről érkezett migránsok.

Arra a kérdésre, hogy az ellenzéket az iránta táplált gyűlölet tartja össze, Orbán azt mondta,

túlértékelnek engem,

nem ő akadályozza az ellenzéket a győzelemben, hanem a magyar emberek.

Kiderült, hogy európai szinten nem akarja egységesíteni a jobboldalt, és még nem dőlt el, a Fidesz marad-e a Néppártban vagy sem. Orbán szerint a menés vagy maradás a Fideszen múlik. Amúgy a tagság felfüggesztését is úgy kommunikálták, hogy azt valójában a Fidesz kezdeményezte.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elütöttek egy gyalogost a zebrán, a rendőrség a lakosság segítségét kéri

Elütöttek egy gyalogost a zebrán, a rendőrség a lakosság segítségét kéri

Rendőrségi ügy lett abból, hogy nem ellenőrizte a kölcsön kapott autót egy kiskőrösi férfi

Rendőrségi ügy lett abból, hogy nem ellenőrizte a kölcsön kapott autót egy kiskőrösi férfi

A volt brit nagykövet ismét magyarul szavalt – videó

A volt brit nagykövet ismét magyarul szavalt – videó