Dercsényi Dávid
Dercsényi Dávid
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Példaszerűnek nevezte L. Simon László a velencei EFOTT szervezését - ennek ellenére többen szemétre és reggelig tartó zajra panaszkodnak, ami miatt nem tudnak rendesen aludni.

Több velencei is pánikszerűen elmenekült, miután kezdetét vette az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozója (EFOTT) a településen - derül ki egy helyi, titkos Facebook-csoport posztjaiból. Sokan erre a hat napra időzítették nyaralásukat - tavaly ugyanis nagy volt a koncertek hangereje, és sok volt a szemét is, így előre gondolkodtak.

De van, akiket idén is zavar a hangerő, pedig a nagyszínpad csak most, a hétvégén üzemel be - többen ébredtek nagy zajra hajnalban, állítólag az Ófaluban beleremegtek a basszusba az ablakok.

Volt, azt írta, "Nagyon jól aludtam, mert lehúztam Balatonmáriára", olvasható a Facebook-csoportban. Többen arról írnak, hogy miért mehet a zene reggel 7-ig, ha ez nem szabályos. Mások szerint ugyanakkor csak a rossz alvókat zavarja a fesztivál.

L. Simon László térségi országgyűlési képviselő szerint minden tavalyi panaszt komolyan vettek és orvosoltak, a fesztivál sosem lépi át a megengedett zajszintet, sok kukát helyeztek ki a fesztivál környékén, mondta el a politikus a Magyar Hírlapnak. A szervezők nagyon szigorúan szűrik a drogot és mindent megtesznek, hogy mindenki kulturáltan szórakozzon - mondta L. Simon László, és példaértékűnek nevezte a fesztivál szervezését.

Koszti András, Velence polgármestere főzéshez hasonlította a szervezést, amiben a környékbeli települések, a kormány, a Semmelweis Egyetem és a HÖOK együtt gyűjtötték össze az alapanyagot, főzték meg, és tálalták fel a vendégeknek.

A fellépők listáján van Rita Ora, a retró vonalat erősíti a német Scooter és a Brooklyn Bounce, valamint lesz Tankcsapda, Halott Pénz, Kowalsky meg a Vega, a Punnany Massif, a Brains-koncert is, emellett koncertet ad Majka is.

Megkérdeztük az önkormányzatot is, kellett-e intézkedni a hangerő miatt, illetve érkeztek-e panaszok a zajra. Ha választ kapunk, frissítjük a cikket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Újraírt történeteink: társadalom, emlékezet, politika – Drótvágó sorozat 6. rész

Újraírt történeteink: társadalom, emlékezet, politika – Drótvágó sorozat 6. rész

Ha a háziorvos rendeli a mentőt, neki kell megmondania, hová vigyék a beteget

Ha a háziorvos rendeli a mentőt, neki kell megmondania, hová vigyék a beteget

Mit tud egy 15 ezer forintos okos karpánt? Teszten a Xiaomi Mi Smart Band 5

Mit tud egy 15 ezer forintos okos karpánt? Teszten a Xiaomi Mi Smart Band 5