Teljes káoszban várakoztatják a kemoterápiára érkezőket az Országos Onkológiai Intézetben

Teljes káoszban várakoztatják a kemoterápiára érkezőket az Országos Onkológiai Intézetben

Utolsó frissítés:

Szerző:

szerző:
hvg.hu

A betegek hajnali 5-től sorban állnak, hogy 11-ig bejuthassanak a kezelésre.

Embertelen körülmények között, abszurd módon várakoztatják a kemoterápiára érkező rákos betegeket az Országos Onkológiai Intézetben – írja a 24.hu.

A lap arról számol be, hogy a korábban Kásler Miklós vezette országos intézetben a kemoterápiára érkező betegek már hajnali fél 5-5-től sorban állnak a lépcsőházban, hogy bejussanak a kezelésre. A várótermet csak reggel 7-kor nyitják ki, hivatalosan sorszámot pedig csak a kezelőorvosok osztanak, ám olyan is van, hogy hirtelen megváltozik a rendszer, és a regisztrációs pultnál bejelentkezőket szólítják előbb a hajnal óta ott várakozók helyett.

A korán kezdődő sorban állás azért fontos a betegeknek, mert 11-ig be kell jutniuk az orvoshoz, hogy aznap megkaphassák a szintén több óráig tartó kemoterápiás kezelést, 11 után ugyanis már nem kezdenek hozzá a kezeléshez.

Az intézetbe többen vidékről járnak fel, ők hajnali 3 körül kelnek, hogy időben kezdjék meg a sorban állást, mások pedig beteg hozzátartozóik helyett állnak sorba, mert nem bírnák az órákig tartó várakozást.

Hozzászólások