szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A kormányközeli lapok arról írnak, hogy a Momentum EP-képviselője szexuálisan zaklatott egy diáklányt. A politikus szerint hazugság, amit állítanak.

Előbb a Ripost írta meg, majd az Origo is lehozta a kormányközeli lap "cikkét", amely szerint a momentumos Donáth Anna szexuálisan zaklatott egy fiatal lányt egy korábbi Sziget Fesztivál után.

A lány levélben írta meg a történetet a Ripostnak, azt állította, hogy az EP-képviselő takarítás közben rátámadt, és szexuális ajánlatot tett neki.

"Egy hátsó, üresen álló szobát kellett kitakarítanom, ahol Annáék töltötték az elmúlt napokat. Itt talált meg Anna, aki ajánlatot tett nekem. Nem részletezem, de rám támadt! Egy idős bentlakó, aki valahogy arra tévedt, mentett ki" – fogalmazott az állítólagos sértett.

Donáth Anna édesapja, Donáth László evangélikus lelkész, volt szocialista politikus is hasonló ügybe keveredett korábban, a BRFK amiatt nyomozást indított, de gyanúsítottként az ügyben nem hallgattak meg senkit. A korábbi képviselő szerint politikai lejáratás folyik ellene.

Donáth Anna a róla szóló cikkek után Facebook-oldalán nemrég azt írta: semmi nem igaz "a propaganda fantáziálásából".

"Meglepődve tapasztaltam, hogy friss házasként, pont a nászutam előtt vádolt meg azzal a Fidesz propagandagépezete, hogy szerintük még tavalyelőtt, édesapám munkahelyén egy lányt zaklathattam. Korábban azt hittem, Vona Gábor és az őt vádoló transzvesztita úr történeténél vadabbat már nem tud felböffenteni a kormánypárti propaganda, de tévedtem" – írta a képviselő.

Donáth pontokba szedve leírta, miért nem igaz, amit a kormányközeli lapok állítanak, emellett hozzátette:

Egyszer szívesen meghallgatnám, mi az oka annak, hogy e szerkesztőségek tagjai sem a kórházak életveszélyes állapotát, sem a bődületes korrupciót, sem a borzasztó elvándorlást "nem veszik észre", ellenben van idejük és ihletük kedvenc internetes pornóvideóikat és engem, a Momentum alelnökét egy cikknek hazudott konfabulációban összekombinálni.

A momentumos képviselő végezetül azt írta, "be fogom perelni a hamis történettel előálló propagandalapokat. Látni fogjuk, amint megszégyenülten állnak a bíróság előtt, válaszok nélkül, tények nélkül, valami homályos kitalációt védelmezve. Végig fogom csinálni, és fizetni fognak a hazugságért".

Egy sor, a Fidesz számára stratégiai jelentőségű üzeneteket közlő, a kormánymédiumokban megjelent cikkről mondatta ki a bíróság a választások után, hogy nem feleltek meg a valóságnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az én hetem: Lackfi János belegondol a szabadság elvesztésébe

Az én hetem: Lackfi János belegondol a szabadság elvesztésébe

Nem biztos, hogy jót jelent, ha Csányi Sándor ír önnek levelet az OTP nevében

Nem biztos, hogy jót jelent, ha Csányi Sándor ír önnek levelet az OTP nevében

A szovjet éveket idézi Putyin Baltikum-politikája

A szovjet éveket idézi Putyin Baltikum-politikája