szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Gyülekezési joggal való visszaélés miatt indult ellenük eljárás, pedig ők csak sajtótájékoztatót tartottak.

Ahogy megírtuk, csütörtökön beidézte a rendőrség a Momentumos Kerpel-Fronius Gábort és a párbeszédes Temesvári Szilviát, miután sajtótájékoztatót tartottak a terézvárosi polgármester budai villájánál. A politikusok ellen gyülekezési joggal való visszaélés miatt indult szabálysértési eljárás.

Soproni Tamás, az ellenzék közös terézvárosi polgármesterjelöltje, Temesvári Szilvia, a Párbeszéd terézvárosi politikusa, valamint Fekete-Győr András, a Momentum elnöke ma sajtótájékoztatót tartottak a fejleményekről, melyen elmondták: Hassay Zsófia feljelentése minden törvényi alapot nélkülöz.

„A VI. kerületi polgármester félrevezette a rendőröket. Úgy tett, mintha nem tudta volna, hogy ez egy sajtótájékoztató volt, ehelyett demonstrációként állította be” – mondta Temesvári Szilvia.

Az eredeti eseményen egyébként az ellenzéki politikusok azt jelentették be, hogy vagyonnyilatkozat-vizsgáló bizottság összehívását kezdeményezik, hogy kiderüljön, miből vásárolta magának a házat a fideszes polgármester.

Az ellenzéki politikusok most is felszólították Hassay Zsófiát, hogy adjon magyarázatot, miből telt neki a villára.

„Vajon nem érzi magát rosszul Budán, amikor arra gondol, hogy a terézvárosiak hét évvel kevesebbet élnek a légszennyezettség miatt?” – tette fel a kérdést Soproni Tamás. A közös polgármester-jelölt szerint „rendőrt hívni ellenzéki politikusokra a szólásszabadság elleni legnagyobb vétek”.

A rendőrségi meghallgatáson a politikusokat ügyvédjük képviselte, aki jelezte, hogy nem szeretnének hamis kérdésekre választ adni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Budapestre jön Ozzy Osbourne

Budapestre jön Ozzy Osbourne

Ha nem vigyázunk, elveszíthetjük a lajhárokat

Ha nem vigyázunk, elveszíthetjük a lajhárokat

Távolról hívta magához a gazdája a Tesláját, ami egy hatalmas tócsában állt – videó

Távolról hívta magához a gazdája a Tesláját, ami egy hatalmas tócsában állt – videó