szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ötezer diáknak tartottak tanévkezdő szentmisét a Szent István-bazilika előtt.

Az elmúlt kilenc évben megduplázódott az egyházi intézményben tanulók száma, ma 220 ezer gyermek jár egyházi iskolába, óvodába – mondta Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára a budapesti Szent István-bazilika előtt tartott tanévkezdő szentmise után.

A szentmisét Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek mutatta be több ezer, katolikus iskolában tanuló diáknak.

Erdő Péter homíliájában kiemelte: az ismeretek elsajátítása nem öncélú, hanem „arra való, hogy fel tudjuk ismerni és ki tudjuk fejezni a legnagyobb igazságot. Egyéni és közösségi életünk értékeit, az isten- és emberszeretet útját”.

©

"Amikor új tanévet kezdünk, gondoljunk arra, hogy Jézus is volt tanuló és tanító (...), nyitott volt az ismeretekre és hordozta magában a feszültséget az isteni mindentudás lehetősége és az emberi fejlődés szükségessége között" - fogalmazott a főpásztor.

A szentmise után Soltész Miklós arra is emlékeztetett, hogy az egyházi iskolákban tanuló gyermekek és az őket tanító pedagógusok is részesülnek a minden diáknak és pedagógusnak járó támogatásokból.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
hvg.hu Itthon

Kósa az egyetemi tanévnyitón is szóba hozta a migránsokat

Kósa szerint Svédországból az érezhető civilizációs katasztrófa elől menekülnek a szakemberek, és elképzelhetőnek tartja, hogy 15-20 év múlva más uniós szakemberekkel versenyezhetnek itthon a munkahelyekért magyar értelmiségiek.