szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szél Bernadett és Bősz Anett a helyszínen járt, elmondásuk szerint a korábban ott élő agytumoros kislány és családja már elhagyta a zónát.

Ismét meglátogatta a röszkei tranitzónát a liberális Bősz Anett és a volt LMP-s, jelenleg független Szél Bernadett, akik a Facebookon élőben jelentkeztek be a helyszínről. A két politikus utoljára július elején járt Röszkén, akkor 133-an voltak ott, közülük 77-en gyerekek, egyikük pedig egy súlyos agytumorban szenvedő, kemoterápiára szoruló kislány volt.

Szél most azt mondta, jelenleg 175-en tartózkodnak a tranzitzónában, közülük 99-en gyerekek és egy kísérő nélküli kiskorú is, az agytumoros kislányt és családját viszont elengedték, így ők elhagyták a helyet. A most a zónában lévőkről azt mondták, többek között egy súlyos halláskárosodott kisfiú is van köztük, illetve többen is szorulnának fogorvosi ellátásra, Szegeden pedig hetente egyszer öt embert látnak el közülük.

A képviselők azt is elmondták, kikerült egy tábla a tranzitónára, amely szerint EU-s támogatásból fejlesztették, illetve egy másik tábla is, amely már az új szabályok szerint az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság telephelyeként jelöli meg a zónát.

Azt is elmondták, hogy a bevándorlási hivatal nevének megváltoztatásával a tranzitzónában dolgozók jogállása is megváltozott, rendőrök, illetve rendvédelmi alkalmazottak lettek, de elmondásuk szerint a fizetésük nem lett kevesebb.

A képviselők szerint az iskola hiánya nagy probléma a zónában, ezért most könyvadományt is vittek magukkal, és azt mondták, a későbbiekben fákat is szeretnének vinni oda.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Közúti rakéta 4 ajtóval: 900 lóerős lett a Mercedes-AMG GT63 S

Közúti rakéta 4 ajtóval: 900 lóerős lett a Mercedes-AMG GT63 S

Az összes bérlet elfogyott az FTC Bajnokok Ligája hazai csoportmérkőzéseire

Az összes bérlet elfogyott az FTC Bajnokok Ligája hazai csoportmérkőzéseire

Eltéríthettek egy hajót a brit szigetek mellett

Eltéríthettek egy hajót a brit szigetek mellett