szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Darabja több mint kétmillió forintba kerül.

10 millió forintért vesz négy csillárt az Országgyűlés – szúrta ki az Mfor.hu a parlament honlapján közzétett szerződésekben.

A dokumentum szerint az Országház "A" osztályának átalakításához kell a 4 darab 12 égős csillár, melyekért az Országgyűlés Hivatala összesen 9,5 millió forintot fizet ki. Ez azt jelenti, hogy átlagosan 2,3 millióba kerül egy csillár.

A tárgyakat a Decolux Kft.-től szerzik be, a cégnek október 31-ig kell leszállítania azokat. A céggel 2013-ban is szerződött már az Országgyűlés Hivatala rézcsillárok és falikarok szállítására, az idén pedig az Országházban használt rézelemeket kellett minta után újragyártaniuk.

A társaság a honlapja szerint az Országházon kívül szállít a Fiumei úti Sírkertbe, a Fővárosi Törvényszékre, a győri polgármesteri hivatalba, és a gödöllői Grassalkovich-kastélyba is.

A cégnek a beszámolói alapján egyébként 2015-ben lódult meg a szekere, hiszen a korábbi 29 milliós árbevétel után 58,5 millió folyt be a kasszába, tavaly pedig már 89 millió forintra tettek szert.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Silent Shadow néven jöhet az első elektromos Rolls-Royce

Silent Shadow néven jöhet az első elektromos Rolls-Royce

Lehetséges, hogy mégsem lesz Budapesten Eb-meccs

Lehetséges, hogy mégsem lesz Budapesten Eb-meccs

Tippek, ha rosszul indul a nap

Tippek, ha rosszul indul a nap