szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A főpolgármester-jelölt szerint ellenfele jóval nehezebben viseli a lehetőségeikhez képest is szerényebb bírálatokat.

Önkormányzati választás 2019
Idézze fel a 2019-es önkormányzati választás kampányának és a szavazás napjának eseményeit, illetve kövesse a fejleményeket cikksorozatunkkal. Innen megtudhat mindent arról, mi történik az ország önkormányzataiban.
Friss cikkek a témában

Nem láttam a videót, de ismerem a főpolgármester sajátos stílusát – reagált a Klubrádióban Karácsony Gergely arra a felvételre, melyen Tarlós István egy megafonnal a kezében veszekedett Tordai Bencével. A Párbeszéd országgyűlési képviselője azt akarta megtudni, mikor áll ki vitázni az ellenzék közös jelöltjével.

Tarlós a vitában egy idő után azt vágta Tordai fejéhez: „a választáson jól meg fogom verni a maguk tétova, tutyimutyi, mama kedvence főnökét”. Mikor a Tordai szintén legyávázta, a főpolgármester azzal vágott vissza, hogy „beteg, menjen orvoshoz”.

Karácsony Gergely a Klubrádióban azt is elmondta, hogy a levelüket megpróbálták kézbesíteni Tarlósnak, amelyben azt írta, hogy minden feltételt elfogad, ami Tarlósnak fontos, csak legyen vita. Véleménye szerint azonban úgy tűnik, hogy a főpolgármester jóval nehezebben viseli a lehetőségeikhez képest is szerényebb bírálatokat.

„Ez is jó lehetőség a budapestieknek szerinte: kire akarnak szavazni, aki egyre gorombább stílusban támadja az ellenvéleményen lévőket, vagy aki mosolyogva tűri a kormánymédia lejárató kampányát” - mondta.

Karácsony felháborítónak nevezte, hogy Gulyás Gergely kancelláriaminiszter szerint a 15 pontos Orbán-Tarlós megállapodás csak akkor érvényes, ha Tarlós István lesz a főpolgármester. Az ugyanis azt feltételezi, hogy Orbán Viktor magánszemély és Tarlós István magánszemély, mint két hűbérúr kötött megállapodást.

Ő semmiképpen sem háborús helyzetet szeretne kialakítani, hanem a mostani megalázó, a budapestiek torkán mindent lenyomni akaró politikával szemben újat. Karácsony szerint ugyanis az együttműködés nem behódolást, nem szolgaságot jelent.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egyelőre nem érkezett meg a három év alatti gyerekek oltása a háziorvosokhoz

Egyelőre nem érkezett meg a három év alatti gyerekek oltása a háziorvosokhoz

Üdülőterületet is kap kastéllyal a Mathias Corvinus Collegium Révfülöpön

Üdülőterületet is kap kastéllyal a Mathias Corvinus Collegium Révfülöpön

A fenyegetések vagy a belső visszaélések miatt kell Mészároséknak saját biztonsági cég?

A fenyegetések vagy a belső visszaélések miatt kell Mészároséknak saját biztonsági cég?