szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A párbeszédes Tordai Bence egy faültetésen tudakolta a főpolgármestertől, hogy mikor áll ki vitázni az ellenzéki jelölttel. Erre Tarlós hosszan veszekedett vele, az első percekben megafonnal a kezében.

Önkormányzati választás 2019
Idézze fel a 2019-es önkormányzati választás kampányának és a szavazás napjának eseményeit, illetve kövesse a fejleményeket cikksorozatunkkal. Innen megtudhat mindent arról, mi történik az ország önkormányzataiban.
Friss cikkek a témában

Egészen megdöbbentő jelenet alakult ki Tarlós István főpolgármester és Tordai Bence párbeszédes országgyűlési képviselő között: utóbbi egy nyilvános sajtóeseményre ment, hogy megkérdezze a városvezetőt, mikor áll ki vitára Karácsony Gergellyel.

Válaszul Tarlós a kezében lévő megafonnal közvetlenül Tordai arcába kezdett kiabálni, ez látható a Párbeszéd felvételén:

A főpolgármester a megafonozással visszavágott a Párbeszéd minapi akciójáért. Az aktivisták akkor is a vitát kérték számon Tarlóson, de nem volt náluk megafon.

Tegnap önök rászoktattak erre, egy méterről ordított a fülembe a barátjuk, hátha ön is nagyot hall

– magyarázta Tarlós tette okát. Nagyjából két percet beszélt a megafonba, amit Tordai többször próbálta elhajtani az arca elől, de nem járt sikerrel.

Tarlós és Tordai percekig párhuzamosan beszélt, majd a főpolgármester lerakta a megafont. Egyre jobban felhergelte magát, azt mondta, Karácsony összevissza hazudik,

a választáson jól meg fogom verni a maguk tétova, tutyimutyi, mama kedvence főnökét.

Tordai nem hagyta magát lerázni, ő is legyávázta Tarlóst, mire az azzal vágott vissza, Tordai "beteg, menjen orvoshoz", máskor meg azzal fordult az újságírókhoz, méltányolják, hogy

ezzel az egy szál emberrel milyen türelmesen viselkedik, miközben a másik egy közterületen zaklatja.

Tarlós zárszava az volt, hogy "menjen a csodába, maga szerencsétlen alak", majd elkezdte a sajtótájékoztatót Nagy István miniszterrel, és elültették Budapest tízezredik, és Magyarország első fáját. A vitáról napok óta vitáznak, Tarlós már nyílt levelet is írt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Patkányokkal teli csatornába zuhant egy férfi New Yorkban

Patkányokkal teli csatornába zuhant egy férfi New Yorkban

Drogterjesztőket fogtak el Kiskunhalason

Drogterjesztőket fogtak el Kiskunhalason

Jane Goodall: "Egyes politikusok viselkedésében nem nehéz a hím csimpánzokra ráismerni"

Jane Goodall: "Egyes politikusok viselkedésében nem nehéz a hím csimpánzokra ráismerni"