szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Diákok követelik a köznevelési törvény visszavonását, egyelőre szolid akcióval.

A visszajelzések alapján tömegesen nem bojkottálják a diákok a pénteki tanítási napot: az A Hang oldalán 141-en jeleztek vissza, az esemény Facebook-oldalán 225-en szerepelnek résztvevőként, 596-an érdeklődőként. Ők maradhatnak otthon, vagy részt vehetnek országszerte néhány programon, például alternatív tanórákon.

A köznevelési törvény visszavonását követelő petíciót eddig 1234-en írták alá. Az iskolabojkottot ugyanaz a néhány diák szervezte, aki az augusztus végi tüntetést is. Egyikük, Nógrádi Áron a mai sajtótájékoztatón arról beszélt, az akciójuk

nehezen indult, de jól sikerült.

Visszautasította azokat a kormányoldali vádakat, hogy ez pártpolitika esemény lenne. Voltak pártok, amelyek megpróbálták támogatni őket, de azt visszautasították.

A szervezők azt ígérték, a tiltakozások folytatódni fognak. A diákok akciója mellé álló Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke, Szűcs Tamás vitába szállt Kásler Miklós emberierőforrás-miniszterrel – utóbbi szerint Szent István óta nem volt akkora fejlesztés a kultúrában és az oktatásban, mint most –, azt mondja,

a rendszerváltás óta nem volt akkora visszalépés az oktatásban, mint most.

Az utolsó nagy diák- és tanártüntetések a közoktatás állapota, a tanárok és diákok leterheltsége miatt 2016-ban voltak. Érdemi változást ugyan nem hoztak, de a résztvevők elmondása szerint legalább felszabadító hatásuk volt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Amerikai kutatók szerint kifejezetten rossz ötlet templomba menni a járvány idején

Amerikai kutatók szerint kifejezetten rossz ötlet templomba menni a járvány idején

Úgy tűnik, a koronavírus-vakcinához tényleg csak a gazdagabbak juthatnak először

Úgy tűnik, a koronavírus-vakcinához tényleg csak a gazdagabbak juthatnak először

Októberben újra tárgyal a kormány Karácsonyékkal a fővárosi közlekedésről

Októberben újra tárgyal a kormány Karácsonyékkal a fővárosi közlekedésről