szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Senki nem vitte vissza időben az összes felvett ajánlóívet.

Önkormányzati választás 2019
Idézze fel a 2019-es önkormányzati választás kampányának és a szavazás napjának eseményeit, illetve kövesse a fejleményeket cikksorozatunkkal. Innen megtudhat mindent arról, mi történik az ország önkormányzataiban.
Friss cikkek a témában

Minden budapesti főpolgármester-jelöltet megbírságolt a Fővárosi Választási Bizottság (FVB), mert nem sikerült időben visszaszolgáltatniuk a kiadott választási íveket - írja az Azonnali.hu az FVB határozata alapján.

A szabályok szerint az őszi önkormányzati választáson induló egyéni jelöltek szeptember 9-ig gyűjthettek aláírásokat, ezt követően pedig vissza kellett volna szolgáltatniuk az összes ajánlóívet. Ezt azonban egyiküknek sem sikerült, így mindannyian büntetést kaptak.

A legkevesebbet a Fidesz-KDNP jelöltjének, Tarlós Istvánnak a stábja hibázott, ők 1500 ívet vettek fel, és csak egyet nem vittek vissza a megadott határidőre, ezért ezer forint büntetést kellett fizetniük.

A munkáspárti Thürmer Gyuláék 1300 ívet vettek fel, és ők is csak egyet nem vittek vissza, ugyanakkor úgy tűnik, nem sikerült az induláshoz elegendő számú aláírást összegyűjteniük.

Berki Krisztián összesen 23 ívet nem adott vissza a felvett 1250-ből, ami huszonháromezres bírságot jelent.

Karácsony Gergely és csapata a többi indulónál jóval több, összesen 9000 ívet kért ki, ebből azonban csak 43-at nem vitt vissza, így negyvenháromezer forintot kell majd fizetniük.

A legnagyobb bírságot a Puzsér Róbertet jelölő egyesület, az Állampolgárok a Centrumban kapta, ők ugyanis a felvett 1500 ívből hetvennyolcat nem vittek vissza időben, vagyis 78 ezer forintos bírsággal büntetik őket.

Zaránd Péter, Puzsér kampányfőnöke azt mondta. logisztikai hiba történtnáluk, azért nem vitték vissza időben az íveket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Erdő Péter: A járvány alkalom a megtérésre

Erdő Péter: A járvány alkalom a megtérésre

Kétszáz egészségügyi dolgozót küldünk Szlovákiába tesztelni

Kétszáz egészségügyi dolgozót küldünk Szlovákiába tesztelni

Fellebbez az SZFE sztrájkbizottsága a Fővárosi Törvényszék végzése ellen

Fellebbez az SZFE sztrájkbizottsága a Fővárosi Törvényszék végzése ellen