szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Családi pikniket tartottak az V. kerületben, amikor a KDNP-s Jeneiné Rubovszky Csilla hirtelen megjelent, és fánkosztásba kezdett. Ismerős helyről érkeztek a harapnivalók.

Vajna Tímea fánkozójából érkezett fánkokat osztogatott a gyerekeknek az ötödik kerület KDNP-s alpolgármestere, Jeneiné Rubovszky Csilla a szombati Belvárosi Családi Pikniken, amit az V. kerületi Károlyi-kertben tartottak – tudósított a Mérce.

A portál cikkében idézi a Hintalovon Gyermekjogi Alapítvány nemrégiben megjelent kisokosát, amely pontokba szedve foglalta össze a kampányidőszakban alkalmazandó gyerekjogi alapelveket. Ezek szerint:

  1. A gyerekeket védeni kell a manipulációtól. A választási kampányoknak ők nem célcsoportjai.
  2. A gyereknek joguk van a megfelelő tájékoztatásra a politikáról. Segíteni kell őket, hogy megértsék a politika és pártpolitika szerepét a közélet alakításában.
  3. A gyerekek nem használhatók politikai célokra.
  4. A gyerekek nem közszereplők: személyes adataik, képmásuk felhasználása sértheti jogaikat és  érdeküket.
  5. A gyerekeknek vannak polgári jogaik, és részt vehetnek az őket érintő közéleti kérdésekben.

Az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala is kiadott egy közleményt korábban, melyben az akkori, európai parlamenti választások miatt hívták fel a figyelmet, hogy “egyetlen gyermek sem lehet pártpolitikai tevékenységnek háttere, díszlete, népszerűségnövelő tényezője”, továbbá “a gyermekek pártpolitikai célú szerepeltetését, illetve felhasználását nem igazolja és nem is igazolhatja az önkéntesség, a beleegyezés”.

(Kimelt képünk illusztráció.)

Ide kattintva eléri a Nyüzsi további cikkeit, azonnali véleményeket, érdekességeket, szórakoztató mémeket, gif-eket, videókat.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az oroszoknak nem tetszik, ahogy a nyugat beszél a vakcinákról

Az oroszoknak nem tetszik, ahogy a nyugat beszél a vakcinákról

Teljes káoszba fulladt egy ötezer fős illegális buli, amit egy természetvédelmi területen tartottak

Teljes káoszba fulladt egy ötezer fős illegális buli, amit egy természetvédelmi területen tartottak

A PDSZ megakadályozná az iskolák április 19-re tervezett újranyitását

A PDSZ megakadályozná az iskolák április 19-re tervezett újranyitását