szerző:
T. R.
Tetszett a cikk?

Kivágom őket, mint macskát szarni – üzent Karácsony Gergely azoknak, akik megpróbálják őt megfélemlíteni.

Önkormányzati választás 2019
Idézze fel a 2019-es önkormányzati választás kampányának és a szavazás napjának eseményeit, illetve kövesse a fejleményeket cikksorozatunkkal. Innen megtudhat mindent arról, mi történik az ország önkormányzataiban.
Friss cikkek a témában

Sajtótájékoztatót tartott Karácsony Gergely és több ellenzéki politikus. Az eredeti téma Hende Csaba lett volna, aki lehazaárulózta politikai ellenfelét, de egy kiszivárgott hangfelvétel közbeszólt.

Emlékezetes, Hende Csaba úgy kampányolt Szombathelyen, hogy kiabáltatta a közönségével, hogy Nemény András ellenzéki polgármesterjelölt hazaáruló. Karácsony erre azt mondta, Hendének távoznia kell a közéletből. Ez is egy határátlépés volt, az is, ami Karácsonnyal történt – utalt a főpolgármester-jelölt a hangfelvételre. Szerinte a fideszesek gyávák – mondta.

Fenyegetés, lopás, börtön, elásás - furcsa hangfelvételt robbantottak be Karácsony kampányába

Nagyon súlyos állításokat fogalmaz meg Karácsony Gergely ellenzéki főpolgármester-jelölt azon a hangfelvételen, amely a Herbal Reality youtube-csatornáján jelent meg, majd eltávolították onnan. A felvétel a hvg.hu szerkesztőségéhez csütörtök délelőtt jutott el. A hangfelvétel a hvg.hu-hoz is eljutott: Karácsony Gergely a hangja alapján felismerhető, beszélgetőtársa viszont nem.

Szerinte a felvételt törvénytelenül rögzítették és hozták nyilvánosságra, ráadásul manipulálták is, kivágtak olyan részeket, ami a Fidesznek káros lenne, eltávolították.

Már titkosszolgálati eszközöket is bevetnek, de engem nem tudnak megfélemlíteni. Az ellenzéki egységet sem tudják megosztani.

Azt is elmondta, szerinte semmi olyan nem hangzik el, amiről korábban nyilvánosan ne hangzott volna el. Akik megpróbálják megfélemlíteni és megzsarolni, azoknak azt üzente:

kidobom őket, mint macskát szarni.

Nem tudta felidézni, mikor történt a beszélgetés, de azt mondta, feljelentést tesz ismeretlen tettes ellen a felvétel készítése és kiszivárogtatása miatt. Szerinte a támadások csak őket erősítik, „már csak néhány ezer szavazat van” közte és Tarlós között, mondta.

A momentumos Soproni Tamás (terézvárosi polgármesterjelölt) azt mondta, nem hátrálnak, továbbra is egységes az ellenzék. A hangfelvételen az hallható, hogy Gy. Németh Erzsébetről (ellenzéki polgármesterjelölt a XVII. kerületben), hogy Karácsony azt mondja, szinte biztos, hogy ki fog kapni Gy. Németh. A DK politikusa is ott volt a tájékoztatón, de erről semmit sem mondott, csak annyit, kiállnak Karácsony mellett, őt támogatják. Újságírói kérdésre reagált Gy. Németh Erzsébetre Karácsony, azt mondta: tévedett, a kampány, amit az ellenzék ott folytat a kerületben, jó alapot ad arra, hogy változást érjenek el.

Molnár Zsolt (MSZP) szerint csak fel kell tenni a kérdést: miért került elő a felvétel, és kinek áll ez érdekében. Ők is kiállnak Karácsony mellett. Karácsony többször hangsúlyozta, nem Tóth Csaba zuglói MSZP-s fenyegette őt és családját, hanem kormánykörökhöz köthető üzleti körök.

A hvg.hu kérdésére azt mondta, nem fordult meg a fejében, hogy visszalépjen vagy lemondjon, a támadások megerősítik őt abban, hogy folytassa. „Az ellenzéki szavazók is láthatják, nagyon kemény a kampány, nagyon kemény a tét.” Beszélt az őt támogató pártokkal is, mindenki támogatja.

Karácsony Gergely beszélt arról is, hogy Trócsányi László megbukott Európában, mert „hazudott” – mondta.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Akkora volt a felháborodás, hogy mégsem tartják meg a 10 ezer fős hollandiai tesztpartit

Akkora volt a felháborodás, hogy mégsem tartják meg a 10 ezer fős hollandiai tesztpartit

Foci-Eb: hétvégéig nyilatkozhat három város, hány nézőt enged be a meccseire

Foci-Eb: hétvégéig nyilatkozhat három város, hány nézőt enged be a meccseire

Koronavírusos holttestet mosott partra a víz, a csendes-óceáni szigeten semmit sem bíztak a véletlenre

Koronavírusos holttestet mosott partra a víz, a csendes-óceáni szigeten semmit sem bíztak a véletlenre