szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Akkor lesz nyilvánosan elérhető, ha a jogszabályok ezt lehetővé teszik.

Önkormányzati választás 2019
Idézze fel a 2019-es önkormányzati választás kampányának és a szavazás napjának eseményeit, illetve kövesse a fejleményeket cikksorozatunkkal. Innen megtudhat mindent arról, mi történik az ország önkormányzataiban.
Friss cikkek a témában

Alternatív szavazatszámláló rendszert hoz létre az ellenzék az önkormányzati választásokra, ezt Karácsony Gergely közös ellenzéki főpolgármester-jelölt jelentette be hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.

Zugló polgármestere hozzátette, fővárosban ehhez minden adott, mivel

valamennyi szavazókörben lesz ellenzéki delegált.

Karácsony elmondta, amikor a szavazatszámlálás után elkészülnek a választási jegyzőkönyvek, azokat az ellenzéki szavazóköri delegáltak lemásolják, a másolatot pedig elküldik a kerületi kampányfőnököknek. A kampányfőnökök feladata lesz, hogy ezeket az adatokat feltöltsék egy nem nyilvános adatbázisba. Az adatbázist csak azután teszik nyilvánosan elérhetővé, hogy a jogszabályok azt lehetővé teszik.

Az alternatív szavazatszámláló rendszert azért hozzák létre, mert már 2018-ban is több kétség merült fel az országgyűlési választás tisztaságát illetően, az alternatív szavazatszámláló rendszer azonban mindenkit megnyugtathat afelől, hogy semmiféle csalásra nincs lehetőség.

A sajtótájékoztatón részt vett a DK által korábban támogatott Kálmán Olga is, aki azt mondta, jogosak azok a félelmek, amelyek a 2018-as országgyűlési választás után "a rossz érzésünket táplálták". Az alternatív szavazatszámláló rendszerrel ezt a rossz érzést akarják idejekorán elfojtani.

A volt műsorvezető hozzátette, hogy létrehoztak egy honlapot, amelyen lakcím beírása után mindenki megtalálhatja a választókörzetében induló ellenzéki polgármestert és képviselőjelöltet.

Karácsony Gergely a sajtótájékoztató elmondta a véleményét a Borkai-ügyről is, erről ebben a cikkünkben írtunk.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A mi kis falunk lesz az első audionarrációval sugárzott műsor az RTL-en

A mi kis falunk lesz az első audionarrációval sugárzott műsor az RTL-en

Megölte és kútba dobta lakótársát egy férfi Miskolcon, 15 évet is kaphat

Megölte és kútba dobta lakótársát egy férfi Miskolcon, 15 évet is kaphat

Különleges kis radart költöztetne otthonainkba a Google

Különleges kis radart költöztetne otthonainkba a Google