szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Párbeszéd képviselője a győri helyzetről is nyilatkozott lapunknak, mint mondta, megdöbbenti a magas részvétel.

Önkormányzati választás 2019
Idézze fel a 2019-es önkormányzati választás kampányának és a szavazás napjának eseményeit, illetve kövesse a fejleményeket cikksorozatunkkal. Innen megtudhat mindent arról, mi történik az ország önkormányzataiban.
Friss cikkek a témában

“Rég izgultam ennyire” – kezdte Tordai Bence a hvg.hu-nak, majd a részvételi adatokról azt mondta, 2018-ban is azt hitték, ha magas a részvétel, az az ellenzéknek kedvez, kétharmad lett. “Most már nem ülünk be ebbe a hintába, bár optimisták vagyunk.” Erős mozgósítási kampányt csináltak az utolsó órákban is. Ők nyílt, őszinte kampányt csináltak, mondta,

miközben a Fidesz láthatatlan kampányt folytatott, az általános részvételt alacsonyan tartva, saját választóikat akarták csak elvinni.

“Ha a választók a nyílt sisakos kampányt díjazzák, nekünk áll a zászló” – mondta. A részvétel a fővárosban a tradicionálisan jobboldalinak tartott, budai kerületekben magasabb, erre Tordai azt mondta, szerinte az értelmiség az új ellenzék. “Azok a polgári kerületek, amelyek régen a Fidesz törzsgárdáját adták, most az ellenzék bástyái lehetnek.”

Arra a felvetésünkre, hogy míg a DK, az MSZP és a Párbeszéd szavazói egy az egyben Karácsonyra szavaznak, ez a Momentum-szavazóknál nem ennyire egyértelmű, Tordai azt mondta, az utolsó napok kampánya a Momentum szavazóinál is egyértelműsítette, a párt Karácsonyt támogatja, arra kérte Fekete-Győr András is a párt szavazóit, segítsék Karácsonyt.

“Puzsér Róbert támogatottsága pedig összeomlik a választás végére” – tette hozzá Tordai.

Győrről azt mondta, megdöbbenti a magas részvétel. Nem tudja, hogy a Fidesz szavazói mozdultak-e meg, hogy kiálljanak “a közpénzből kokózó, kurvázó Borkai” mellett, vagy “Győr kiáll és megvédi becsületét”, de bízik az utóbbiban.

Kispesten szerinte Lackner Csaba botránya Gajda Péter és az ellenzék sikerét nem érinti, bár Lackner egyéni jelöltként bukni fog, ami “nagyon helyes.”

A kampányról azt mondta, nagyon durva volt. “Féltettem Gergőt.” (Karácsony Gergelyt – a szerk.)

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Volánbusz huszonnégy városban vezet be kötelező jegyelővételt

A Volánbusz huszonnégy városban vezet be kötelező jegyelővételt

Közbeszerzők és pálinkások alkotják a bulibeszállítók krémjét

Közbeszerzők és pálinkások alkotják a bulibeszállítók krémjét

Ha számot tesz a jelszavába, ne a végére tegye és ne egyest

Ha számot tesz a jelszavába, ne a végére tegye és ne egyest