szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A tanácsadó indult a választáson a Ferencvárosi Lokálpatrióták Egyesület színeiben, de nem jutott be a testületbe.

Ferencváros polgármestere, Baranyi Krisztina felbontotta az önkormányzat Zymhod Kft.-vel kötött szerződését csütörtökön – írja Baranyi a Facebookon. A cég tulajdonosa, Tóth László tanácsokat adott Bácskai János volt fideszes városvezetőnek.

A 2015 áprilisa óta életben lévő szerződés szerint Tóth havi bruttó 381 ezer forintért üzletviteli tanácsokkal látja el a ferencvárosi polgármestert, mindezt szóban, a teljesítést dokumentumokkal nem kellett igazolni, a polgármester saját kezűleg tanúsította.

Tóth László a Ferencvárosi Lokálpatrióták Egyesület támogatásával indult a IX. kerületi önkormányzati választáson képviselőjelöltként, Baranyi szerint a Fidesz támogatásával. A választás előtt Tóth elmondta, ő egy jobboldali ex-Fidesz-szavazó, aki mostanra már inkább ellenzékinek vallja magát, bár nem híve a mindenáron változtatás politikájának.

Baranyi arról is beszámolt a Facebook-oldalán, hogy az egyesület elnökének feleségének is van élő szerződése az önkormányzattal. A Ferencváros újság cikkeinek átolvasása és ellenőrzése a feladata havi 100 ezer forintért 2019 márciusától ez év végéig.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A magyarok akkor se nagyon maradtak otthon, amikor már napi szinten több mint 200 halottja volt a járványnak

A magyarok akkor se nagyon maradtak otthon, amikor már napi szinten több mint 200 halottja volt a járványnak

Kiléptetné Németországot az unióból az AfD

Kiléptetné Németországot az unióból az AfD

A mai ötvenesek már mások: de mi változott?

A mai ötvenesek már mások: de mi változott?