szerző:
Tetszett a cikk?

Baranyi Krisztina megszólalt a bizottsági helyének elmaradásáról. Szerinte a főpolgármestert kötelező támogatni, de szeretne vele beszélni.

A bizottsági helyekről is döntöttek a Fővárosi Közgyűlés alakuló ülésén, Baranyi Krisztinát, Ferencváros frissen megválasztott polgármesterét azonban egyikbe sem választották be.

Baranyi először a Facebookon reagált minderre, most viszont a hvg.hu-nak is beszélt a történtekről. Azt leszögezte: meg fogja szavazni a választói számára pozitív döntéseket és a jelenlegi helyzetben a főpolgármestert támogatni kötelező. Reméli azonban, hogy a most történteket Karácsony Gergely meg fogja vele beszélni.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Tóth Richárd Itthon

Klímavészhelyzetet hirdetett Karácsony Budapesten

Alakuló ülést tartott a Fővárosi Közgyűlés. Karácsony Gergely főpolgármester javaslatára főpolgármester-helyetteseket választottak és döntöttek a fizetésekről, megemelt végkielégítést adtak Tarlós Istvánnak, antikorrupciós programot fogadtak el, valamint döntöttek a Liget-projektről, a Római-partról, a Szent István-szoborról, a rabszolgatörvényről és a kílmavészhelyzetről is. Élőben a Városházáról.