szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Egész csütörtök délután tüntetnek Recep Tayyip Erdogan, illetve a szíriai török beavatkozás ellen Budapesten. Ausztriában élő kurdok is megjelenhetnek.

Kisebbfajta közlekedési világvégét okoz Budapesten Recep Tayyip Erdogan török elnök csütörtöki érkezése, amit tetéz egy vonuló ellentüntetés is. A Budapest Blokádja tüntetésen az észak-szíriai török hadműveletek, atrocitások és a támogató magyar kormányzati hozzáállás ellen tiltakoznak majd. Ugyan szeretnék, ha ezt látná a török elnök is, de nem lesz könnyű dolguk: a rendőrség a konvoj vonulási útvonalán a keresztutcákat is lezárja.

A Facebookon szerveződő tüntetésre eddig 4 ezer ember jelezte részvételét, a szervezők úgy tudják, külföldiek is jönnek.

Több országból, például Ausztriából, Szlovákiából és Csehországból is érkeznek résztvevők, akiket felháborítanak azok a háborús és emberiesség ellenes bűnök, amiket a török csapatok az utóbbi időben elkövettek. Rojavából pedig videóüzenetet fogunk kapni

– írták a hvg.hu-nak.

Hozzátehetjük, mivel Ausztriában jelentős kurd kisebbség él, elképzelhető, hogy közülük is tiltakozó, tüntető csoport érkezik csütörtökön Budapestre – ami a washingtoni török elnöki látogatáskor lezajló atrocitásokat elnézve, amikor Erdogan emberei szanaszét verték a tiltakozó ellentüntetőket, nem ígér nyugodt órákat a fővárosnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
"Az első próbán csengett a fülem" – benéztünk a SzínházTV kulisszái mögé

"Az első próbán csengett a fülem" – benéztünk a SzínházTV kulisszái mögé

Szarvas vitte el egy vadász puskáját Csehországban

Szarvas vitte el egy vadász puskáját Csehországban

Pálinkás József: "A Fidesz fél a választásoktól"

Pálinkás József: "A Fidesz fél a választásoktól"