szerző:
hvg.hu/MTI
Tetszett a cikk?

Azzal érvelt, hogy a migránsok már a föld alatt is próbálnak bejutni az országba.

"Az egyre erősebb migrációs nyomás" miatt Németh Szilárd összehívta a Fidesz-frakció bevándorlásellenes kabinetjét. A testületet vezető kormánypárti politikus vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján

  • nagyon komolynak,
  • veszélyesnek és
  • mindenki számára figyelmeztetőnek nevezte az ország déli határán és a Nyugat-Balkánon kialakult migrációs helyzetet.

Azt mondta, csaknem százezer migráns gyülekezik a Nyugat-Balkánon, s noha "egyelőre még rendezett a helyzet", a szituáció "a 2015-ös nagy válsághoz kezd hasonlítani", és ha a migránsokat "nekieresztik a magyar határnak, abból nagy baj lehet; nekünk erre fel kell készülnünk".

Németh szerint

az elmúlt két hétben egyre több újdonságot megtudtak arról, hogyan ostromolják a migránsok a magyar határt és hogyan próbálják meg leküzdeni a védelmi, technikai berendezéseket."

Hozzátette, hogy most már nem csak a kerítésen átmászva, nem csak a földön, már a föld alatt is megérkeznek az országba, két ilyen föld alatti alagutat is felfedeztek a határőreink".

Németh valószínűleg arra gondolt, hogy nemrég kézzel ásott alagutakat találtak a rendőrök a déli határszakasznál: egyiket a Csongrád megyei Ásotthalom, másikat a Bács-Kiskun megyei Csikéria térségében. Előbbinél 44 ember próbált átjutni a járatokon. 

A kialakult helyzet miatt Németh Szilárd hétfőre hívta össze az általa vezetett bevándorlásellenes kabinetet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Történelmet írt Erdogan veje, de csak azzal, hogy az Instagramon mondott le

Történelmet írt Erdogan veje, de csak azzal, hogy az Instagramon mondott le

Elindult a Holdra a kínai szonda

Elindult a Holdra a kínai szonda

Manfred Weber: Ha nem lenne járvány, már kizárták volna a Fideszt a Néppártból

Manfred Weber: Ha nem lenne járvány, már kizárták volna a Fideszt a Néppártból