szerző:
MTI
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Kéthavonta imareggelikkel fogják inspirálni Európa népeit a keresztény értékek védelmére – mondta Csizmadia László. Barsi Balázs ferences szerzetes szerint az ima által kapcsolatba lépünk Istennel, az étkezés által pedig részévé válunk az univerzumnak.

Imareggeliket rendez kéthavonta a Civil Összefogás Fórom (CÖF) - Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány (CÖKA), hogy így inspirálja Európa népeit a keresztény értékek védelmére – jelentette be a CÖF alapítója hétfőn Budapesten.

Csizmadia László (képünkön) közölte: ez annál is inkább szükséges, mert a hit gyengült és az "identitásunkat, civilizációnkat meghatározó vallásunkat" számos támadás érte az elmúlt időszakban. A CÖKA kuratóriumának elnöke szerint a világon 300 millió keresztény szenved el üldöztetés a szülőföldjén. Eközben "technokrata és lelketlen szervezetek közvetítik a vágyak és az önmegvalósítás diktatúráját".

Ezzel szembe kell szállni a szentlélek segítségével – mondta Csizmadia László az első imareggeli előtt.

Szalay-Bobrovniczky Vince, a Miniszterelnökség nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára, miután egy gondolatmenetben a menekültkérdést összekötötte a keresztényüldözéssel, elmondta, ma a kereszténység gyakran szembe kerül egyfajta populáris szubkultúrával, az értékvesztés pedig értéktelenséghez, a társadalom kötőszövetének meglazulásához vezet. Szerinte ennek a folyamatnak a megfordításában segíthetnek a hiteles civilek, mert amit ők mondanak, azt könnyebben elfogadják az emberek.

Barsi Balázs ferences szerzetes a sajtótájékoztatón arra hívta fel a figyelmet, hogy az ima által kapcsolatba lépünk Istennel, az étkezés által pedig részévé válunk az univerzumnak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Gergely Zsófia Itthon

Méghogy nem bajnok?! Németh Szilárdért hirdet harcot a CÖF

"Védjen meg téged a CÖF" – kábé ez ugrik be a civil szervezet békemeneti magasságokat döngető, új kommunikációs villantását látva: egyik vizuális sarokban a magyaros kaját kavargató Németh Szilárd, a másikban a 444.hu szerkesztősége. Maguk is használják a szót, bár ellentétes előjellel: szánalmas.

49 kilométer villannyal, ezt tudja a legújabb Seat Tarraco

49 kilométer villannyal, ezt tudja a legújabb Seat Tarraco

Messi és Coutinho sem jön Budapestre a Ferencváros elleni meccsre

Messi és Coutinho sem jön Budapestre a Ferencváros elleni meccsre

Magyarországon a zöld rendszámos új Skoda Octavia RS

Magyarországon a zöld rendszámos új Skoda Octavia RS