szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Az elmúlt egy hétben lett több mint száz előfizetőjük, és 1,7 millió forint adományt is gyűjtöttek.

A Szabad Pécs szerkesztősége a múlt hétfő óta eltelt napok tapasztalata alapján arra az elhatározásra jutott, hogy feloldjuk a felfüggesztést, folytatjuk a munkát, és újra elérhetővé tesszük korábbi cikkeinket.

jelentette be a lap hétfőn.

Egy hete függesztette fel a működését a lap pénzhiányra hivatkozva. Azzal magyarázták a szünetet, hogy a működésük már rövid távon sem képzelhető el jelentős, új forrás bevonása nélkül.

Rá két napra már arról számoltak be, hogy 48 óra alatt 127 új adományozójuk lett, és 1 millió 541 ezer forint támogatás érkezett hozzájuk. Most azt írják, hogy az egy hét alatt 165 személytől kaptak támogatást, összesen 1 millió 729 ezer 972 forint landolt a számlájukon.

A rendszeres adományozóik száma a korábbi ötvenhez képest 150 és 200 fő közé nőtt a cikk szerint. Az is kiderült, hogy négy, legalább 100 ezer forint összegű utalást kaptak, egyvalaki pedig nagyon magas, több százezer forintos összeget utalt nekik.

A cikk szerint a Hadházy Ákoshoz kötődő Tisztességes és Igazságos Társadalomért Alapítvány is a nagy adományozóik egyike volt, ők 100 ezer forintot utaltak át a lap működésére és újraindítására. Azt is hozzátették, más alapítványi megkeresés is volt feléjük, amelyről még tárgyalni fognak.

A lap működéséről azt írják, hogy egyelőre úgy dolgoznak, ahogy a felfüggesztés előtt, de a továbbiakban a jelenlegi keretekhez kell igazítaniuk a működésüket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Baby Yoda, Buzz Lightyear, Minnie egér: okosórát dob piacra a Vodafone és a Disney gyerekeknek

Baby Yoda, Buzz Lightyear, Minnie egér: okosórát dob piacra a Vodafone és a Disney gyerekeknek

Már egy sima kisbuszt is a Nürburgringen tesztelnek – videó

Már egy sima kisbuszt is a Nürburgringen tesztelnek – videó

Nyolcaddöntős a Porto és a Liverpool

Nyolcaddöntős a Porto és a Liverpool