szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az „egyes eljárások egyszerűsítése és elektronizálása érdekében szükséges” salátatörvényben szavazta meg a rendőrségi törvény módosítását, amelynek értelmében igen.

Arcfelismerő szoftvert használhatnak a magyar rendőrök, ha olyasvalakit igazoltatnak, aki nem akarja azonosítani magát.

A most módosított törvény szerint – ha a személyazonosság megállapítása más módon nem biztosítható vagy hitelt érdemlően nem bizonyítható – a hatóság munkatársai fényképfelvételt készíthetnek, ujjnyomatot vehetnek, továbbá rögzíthetik a külső testi jegyeket észlelés és mérés alapján. A fényképfelvételt pedig az erre a célra rendszeresített eszköz alkalmazásával automatizált összehasonlítás igénybevételével a helyszínen alkalmazni lehet.

Ha még így sem megállapítható az illető személyazonossága, az igazoltatottat elő is lehet állítani a további adategyeztetés érdekében.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bedő Iván Tech

Matula bácsiból szénbányász lett, Jakupcsek Gabriellából fiatal fiú, Stohl Andrásból pedig közgazdász

Matula bácsiból szénbányász lett, Sztarenki Dórából bennszülött, Jakupcsek Gabriellából fiatal fiú, Stohl Andrásból pedig közgazdász. De nemcsak a tőle talán távolabb álló magyar film- és médiaszereplőket minősítette át a világ egyik legjobb képfelismerő algoritmusa, hanem ismert nemzetközi személyiségeket is. Mao Ce-tung a londoni City pénzembereként jelent meg, Halle Berry pedig csak ennyit jelentett neki: egy arc.

Akár tíz évet is kaphat egy orvos, aki hálapénzt fogad el

Akár tíz évet is kaphat egy orvos, aki hálapénzt fogad el

Késes támadás történt Frankfurtban

Késes támadás történt Frankfurtban

Több mint kétszer olyan gyorsan olvad a Föld jege, mint 30 éve

Több mint kétszer olyan gyorsan olvad a Föld jege, mint 30 éve