szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A babakutató elé építettek egy téliesített teraszt, így annak ablakai egyenesen az asztalokra néznek.

A budapesti belvárosban található La Fabbrica étterem egy zárt, fűthető utcai teraszt épített közvetlenül a CEU Babakutató Labor ablaka elé – írja a 444.hu. Az egyik ablak a labor egy folyosóján van, ahol most egy átmeneti zóna van kialakítva a csecsemőknek egy padlóra fektetett takaróval és néhány játékkal. A másik ablak már az EEG előkészítő szobában található, vagyis, ha szellőztetni akarnak ezekben a helyiségekben, akkor az étterem zárt teraszának levegője áramlik a szobába. 

A 444 megtudta, hogy az étterem átalakításáról nem tájékoztatták a CEU-t, ezt Csibra Gergely, a labort vezető professzor mondta nekik. A La Fabbrica üzletvezetője azt mondta, az étterem és a ház tulajdonosa megállapodtak a terasz beépítéséről. A belvárosi önkormányzatot is megkeresték, ők azt válaszolták, hogy a vendéglátó egység beszerezte az összes engedélyt a bővítéshez.

A lap megszólaltatta a K&H Bankot is, ugyanis a CEU tőlük bérli a labor helyiségeit. Ők azt állítják, hogy a ház tulajdonosa velük nem egyeztetett és lehetséges, hogy lépéseket fognak tenni az ügyben.

A ház egyébként a Magyar Vas- és Acélipari Egyesülés tulajdona. A CEU által évek óta használt részére azonban a K&H Banknak van használati joga, így a labor tőlük bérli azokat.

Fotó: Csibra Gergely / Facebook

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Serdült Viktória Világ

Soros György: Erkölcsi kötelességünk, hogy a CEU ne hagyja el Budapestet

Hivatalosan is megnyitották a CEU bécsi kampuszát, az ünnepségen az intézmény alapítója, Soros György mondott beszédet. A magyar származású milliárdos szerint még nem ért véget az elnyomó rezsimek elleni harc, de a jövőre is gondolni kell, ezért további 750 millió euróval növelte az intézmény pénzügyi alapját. Az ünnepségen Bécs főpolgármestere Karácsony Gergely győzelmére is utalt, az osztrák oktatási miniszter az akadémiai szabadságot méltatta.

Különleges készletet dob piacra a Lego, videoklipet készíthetnek vele a gyerekek

Különleges készletet dob piacra a Lego, videoklipet készíthetnek vele a gyerekek

A Microsoft egy érdekes új funkcióval nehezítené a laptoptolvajok dolgát

A Microsoft egy érdekes új funkcióval nehezítené a laptoptolvajok dolgát

Nyilvános alvókabinokat helyeznének ki Németországban, hogy a hajléktalanok ne fagyjanak meg

Nyilvános alvókabinokat helyeznének ki Németországban, hogy a hajléktalanok ne fagyjanak meg