szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Iman Sec. Kft. roma nemzetisége miatt nem engedte be Kiss Máriót az udvar területére.

Az Egyenlő Bánásmód Hatóság (EBH) megbüntette azt a biztonsági szolgálatot ellátó céget, amely 2018 októberében megtagadta belépést egy 12 fős roma delegációtól a budapesti Gozsdu udvarba – írta közleményében az aHang.

Tavaly októberben Kiss Márió egy nyíregyházi közösségszervező konferencia után Budapesten járt román és szlovák társaival, amikor egy biztonsági őr megállította és felszólította őket, hogy hagyják el a területet. Azóta két eljárás is indult, az elsőt az EBH megszüntette, mert az egyetlen fellelhető cég jogilag nem volt felelősségre vonható. Júniusban egy újabb panasszal kérte Kiss Márió, hogy vonja eljárás alá az EBH a Gozsdu udvarnál lévő társasházakat üzemeltető céget és egy biztonsági céget is.

A meghallgatások során kiderült, hogy a bejáratok őrzését az Iman Sec. Kft. végzi.

A második eljárás 2019 júliusában indult, a szeptemberi meghallgatást követően a cég nem kommunikált érdemben többé, így a hatóság december 7-én jogerősen megállapította, hogy az Iman Security Kft. Kiss Márióval szemben roma nemzetiséghez tartozásával és bőrszínével összefüggésben megsértette az egyenlő bánásmód követelményét és köteles fél millió forint bírságot fizetni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Halálos baleset történt a 84-es úton

Halálos baleset történt a 84-es úton

A Trump elleni impeachment eljárás a február 8-i héten kezdődik

A Trump elleni impeachment eljárás a február 8-i héten kezdődik

Egy elfeledett tiltakozás: Paptanár, bankelnök és író és gróf is fellépett a svábok kitelepítése ellen

Egy elfeledett tiltakozás: Paptanár, bankelnök és író és gróf is fellépett a svábok kitelepítése ellen